Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 4 september 2003


INLOOPSPREEKUUR ONTWIKKELINGEN CENTRUM DENEKAMP

Op dinsdag 9 september a.s. van 17.00 tot 19.00 uur is het volgend inloopuur in de Woonwinkel aan de Oldenzaalsestraat 5 te Denekamp. Kom gerust een kijkje nemen en de medewerkers van zowel de gemeente als de woonmaatschappij Dinkelborgh zullen zoveel mogelijk informatie verstrekken en uw vragen trachten te beantwoorden. Noteer deze datum en tijdstip al vast in uw agenda.

Controle hondenbelasting



Iedereen die in de gemeente Dinkelland één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan aangifte te doen bij de gemeente. Een regelmatig terugkerende controle is nodig om tot een goede uitvoering van de hondenbelasting te komen. Vanaf begin september gaan een aantal controleurs op pad. Vanzelfsprekend kunnen de controleurs zich legitimeren. De controle zal op wisselende tijden plaatsvinden. De controleur stelt enkele vragen over het al dan niet houden van een hond. Het is de bedoeling dat de controleur de vragen aan de deur afhandelt. Als de bewoner niet thuis is, zal de controleur ter plaatse een beoordeling maken.

Tarieven
Volgens het voor 2003 vastgestelde tarief voor de hondenbelasting, betalen de houders per jaar voor:

één hond

45,00

de tweede hond

90,00

derde en volgende hond

115,00

kenneltarief

250,00

Aangifte/Afmelding
Iedere houder van één of meerdere honden is verplicht om hiervan aangifte te doen bij de gemeente.
Heeft u sinds kort één of meerdere honden en bent u nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen dan adviseren wij u in dat geval alsnog aangifte te doen. Onderstaand treft u een formulier aan waarmee u aangifte kunt doen. Als u geen hond meer heeft of het aantal honden dat u houdt is verminderd, kunt u dit tevens vermelden op dit formulier. Hiermee voorkomt u dat u ten onrechte een (te hoge) aanslag hondenbelasting krijgt opgelegd.

Inlichtingenformulier
Dit formulier dient te worden gezonden aan de gemeente Dinkelland, afdeling Burgerzaken en Belastingen, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Naam en voorletters:
Adres:
Postcode/Woonplaats:

AANMELDING
Verklaart houder te zijn van één of meerdere honden Aantal honden:
Datum aanschaf:
Ondergetekende is houder van een kennel die is geregistreerd bij de Raad van beheer op Kynologisch gebied in Nederland? Ja/neen * Ondergetekende komt in aanmerking voor vrijstelling? Ja/Neen * Zo ja ,welke ? (bewijs bijvoegen)

AFMELDING
Verklaart, dat één of meerdere honden zijn overleden/verkocht * Aantal honden:
Afmelding per:
Naam en adres koper:

Plaats:
Datum:
Handtekening:


* doorhalen wat niet van toepassing is.
S.v.p bij overlijden een kopie euthanasieverklaring van de dierenarts bijvoegen.

TIPS TEGEN ONKRUID VAN NATUUR EN MILIEU OVERIJSSEL

Heeft u last van onkruid tussen de tegels? Wilt u voorkomen dat er allerlei groene plantjes tussen de stenen van het terras doorschieten?

Tips:


* Onkruid krijgt minder kans als u tussen de terrastegels vulzand gebruikt in plaats van brekerszand (dat is grof zand). Door de open structuur wordt regenwater sneller afgevoerd naar diepere lagen en krijgen onkruiden tussen voegen minder water, dus een kleinere groeikans.
Regelmatig met een stevige bezem het terras of het pad vegen, geeft onkruid weinig kans: de zaden krijgen op die manier minder gelegenheid tot kiemen.

* De onkruidkrabber is voor kleinere oppervlakten een effectief gereedschap. Tegenwoordig zijn er onkruidkrabbers met lange stelen, zodat u staand het onkruid te lijf kunt gaan.
* Een ouderwetse en gemakkelijke manier is om het afkookwater van uw aardappelen of groenten over het onkruid te gieten.
* Als u toch naar een onkruidbestrijdingsmiddel grijpt, gebruik dan biologische middelen. Die doden alleen het onkruid, maar zijn niet schadelijk voor dieren.

GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

COMMISSIE BEZWAARSCHRIFTEN

Donderdag 11 september 2003, aanvang 19.45, kamer 1 van de commissie bezwaarschriften in het gemeentehuis Denekamp. Secretaris is mevrouw M. Blankert.

1. (19.45 uur) Bezwaarschrift van 20 juni 2003 van de heer drs. H.E. Winkelman namens de heer A.B.A. Blokhuis tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 2 juni 2003, inhoudende de oplegging van een last onder dwangsom;
2. (20.30 uur) Bezwaarschriften tegen het besluit van de raad van Dinkelland van 15 mei 2003, inhoudende de vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor een herziening van het bestemmingsplan Centrum Denekamp:

+ d.d. 25 juni 2003 van de heer drs. H.E. Winkelman namens de heer B.A.A. Bosch;

+ d.d. 27 juni 2003 van de heer C. Brummelhuis;
+ d.d. 4 juni 2003 van het R.K. kerkbestuur van de parochie H. Nicolaas te Denekamp
Inlichtingen: bij de secretaris, mevrouw M. Blankert, telefoon: 0541-854188, gemeentehuis Denekamp.
Voornemen vaststelling beleidsregels vrijstellingen art. 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Sinds de wetswijziging van 3 april 2000 geeft artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening het college van B&W de bevoegdheid zelfstandig, dat wil zeggen zonder tussenkomst van Gedeputeerde Staten, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan in bij algemene maatregel van bestuur aangegeven gevallen. Met toepassing van deze vrijstelling kan vervolgens bouwvergunning worden verleend.

Verzoeken om vrijstelling worden getoetst aan de in artikel 20 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening genoemde gevallen. Enkele onderdelen van deze vrijstellingsregeling zijn dusdanig ruim geredigeerd dat bij maximale benutting ongewenste effecten kunnen optreden en afwijkingen ontstaan ten opzichte van het gemeentelijke ruimtelijk beleid, zoals dat in de recente bestemmingsplannen is vastgelegd. Anderzijds is er sprake van verschillende bebouwingsregelingen in de deels verouderde bestemmingsplannen.

Om die redenen bestaat behoefte aan een heldere en duidelijke visie omtrent bouwmogelijkheden bij woningen. Daaraan kunnen de vrijstellingsverzoeken worden getoetst. Deze visie biedt alle partijen ook de nodige rechtszekerheid en rechtsgelijkheid. Met het oog hierop heeft het college van burgemeester en wethouders de nota "vrijstellingenbeleid artikel 19, lid 3 WRO" opgesteld.

Het voorgenomen nieuwe vrijstellingenbeleid in de vorm van bovengenoemde nota ligt met ingang van 5 september 2003 gedurende 4 weken ter inzage bij de sector Ruimte, taakveld Ruimtelijk Ordening, locatie Weerselo, Burg. Scholtensplein 1. Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk danwel mondeling zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met dhr. B. Kuppens van de sector Ruimte, tel. 0541-854202. Na afloop van de periode van ter inzage legging zal bovengenoemde nota "vrijstellingenbeleid artikel 19, lid 3 WRO" worden vastgesteld. Bouwplannen die tijdens de voorbereiding van deze nota zijn aangehouden zullen worden behandeld nadat het besluit tot vaststelling is genomen.

Voorontwerp partiële herziening bestemmingsplan

Met ingang van 8 september 2003 ligt bij de afdeling Ruimtelijke en vier weken ter inzage het voorontwerp van het plan tot (gedeeltelijke) herziening van het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Denekamp. De herziening voorziet in het vergroten van een agrarisch bouwperceel aan de Nijenkampsweg 4, te Agelo. college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Wijzigingen bestemmingsplan

Besluit tot wijzigen bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders hebben het besluit genomen om met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en met in achtneming van het bepaalde in het bestemmingsplan Buitengebied van de voormalige gemeente Weerselo dit bestemmingsplan gedeeltelijk te wijzigen. De wijziging voorziet in wijzigen van de grenzen van het agrarisch bouwperceel aan de Postweg 19, te Saasveld. Het voornemen ligt met ingang van 8 september 2003 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende voornoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de wijziging kenbaar maken aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Ingekomen aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:


* Stroothuizerweg 30 in Denekamp: bouwen tweede bedrijfswoning;
* Churchillstraat 2 in Denekamp: verbouwen en uitbreiden onderwijsgebouw;

* Grotestraat 15 in Denekamp: bouwen paviljoen aan bestaande woning/winkel;

* Oldenzaalsedijk 1 in Deurningen: gewijzigd uitvoeren bouw schuur en

* Nordhornsestraat 27 in Denekamp: vernieuwen zijgevel woning.

De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.



* Oude Postweg 4a in Deurningen: bouwen paardenstal;
* Haarstraat 19 in Weerselo: bouwen kalverenstal;
* De Hersmole 37 in Rossum: bouwen berging;
* Grotestraat 15 in Denekamp: plaatsen erfafscheiding;
* Oude Dijk (nabij Foksweg & Stroothuizerweg): bouwen veetunnel;
* Pastoor Misdorpstraat 9 in Denekamp: bouwen schuur met overkapping;

* Anemoonstraat 12 in Denekamp: bouwen carport;
* Nijverheidstraat 14 in Denekamp: verbouwen bedrijfshal'
* Oldenzaalsedijk 1 in Deurningen: gewijzigd uitvoeren nieuw te bouwen woning;

* Gammelkeresweg 12 in Deurningen: uitbreiden ligboxenstal;
* Nutterseweg 7 in Oud Ootmarsum: plaatsen werktuigenberging;
* Het Otman 13 in Denekamp: plaatsen dakkapel;
* Profietstraat 22 in Ootmarsum: bouwen erker en serre;
* Daalbree 3 in Ootmarsum: plaatsen dakkapel;
* Veldkampsweg 8 in Denekamp: uitbreiden woonhuis;
* Ekelhofsveldweg 8 in Rossum: bouwen schuur;
* Nijverheidsstraat 14 in Denekamp: nieuwbouw bedrijfshal (gedeeltelijk) en

* Gasthuisstraat 6 in Ootmarsum: bouwen galerie en appartement.
Tegen voornoemde besluiten kan met ingang van 4 september 2003 op worden gemaakt.
Het bezwaarschrift moet worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. tweewekelijks plaats op dinsdagochtend.
De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert eveneens tweewekelijks op donderdagmiddag.
Ingekomen aanvraag om sloopvergunning

aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:

* Hilbertweg 4 in Weerselo: slopen woonboerderij (gedeeltelijk); afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo.
WET MILIEUBEHEER
Terinzagelegging ontwerp-besluiten
Weerselo ligt vanaf 5 september 2003 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende vier weken ter inzage de ontwerp-besluiten op de aanvragen voor de milieuvergunning van:


* V.O.F. H.J. Wekking, Hanzeweg 36 te Denekamp voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de opslag van visproducten.

* J.G.M. Vennegoor, Oppersveldweg 11 te Agelo voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een melkrundveehouderij.

* Maatschap Broekhuis, Voortsweg 9 te Agelo voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij. Bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen door een ieder tot en met 3 oktober 2003 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur.
Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bedenkingen inbrengen en wel op afspraak tot het einde van bovengenoemde termijn van vier weken.
Indien men dat wenst worden de persoonlijke gegevens van degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt, niet bekend gemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk bij het gemeentebestuur worden ingediend. Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

VERKEERSBESLUITEN

Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. de paarden-, pony- en rommelmarkt te denekamp.
De Stichting Culturele Manifestaties Denekamp is van plan op zaterdag 13 september 2003 in Denekamp de jaarlijkse paarden-, pony- en rommelmarkt te organiseren. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:


1. zaterdag 13 september 2003 worden de volgende wegen of wegvakken in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

+ Wilhelminastraat, voor zover gelegen tussen Oldenzaalsestraat en de aansluiting met de Meester Dingeldeinstraat;
+ Kerkplein;

+ Van der Heijdenstraat, voor zo ver gelegen tussen de Wilhelminastraat en de aansluiting met de Meester Muldersstraat;

+ Grotestraat, voor zover gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en de aansluiting met de Vledderstraat;
+ Burgemeester Hoogklimmerstraat, voor zover gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en de aansluiting met de Lange Voor.

Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. een verkoopactie te Denekamp. De Aktie Missietent Denekamp is van plan vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september 2003 in Denekamp de jaarlijkse verkoopactie te organiseren. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:


1. vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september 2003 wordt het volgende parkeerterrein gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:

+ het parkeerterrein gelegen aan de noordwest zijde van de Oldenzaalsestraat, nabij de percelen Oldenzaalsestraat 6 tot en met 12 (Rabobank).

Tijdelijke verkeersmaatregelen i.v.m. circusvoorstellingen te Denekamp.
Holiday Staatscircus van Moscow is van plan vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september 2003 in Denekamp, op het terrein 't Goor, circusvoorstellingen te organiseren. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:


1. vrijdag 26 september tot en met zondag 28 september 2003 geldt een parkeerverbod aan weerszijden van het volgende wegvak:
+ Berghumerstraat, voor zover gelegen tussen de Stroothuizerweg en de aansluiting met de dokter Hondelinkstraat.

Bovenstaande besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo.
Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan tegen een besluit door elke belanghebbend, binnen 6 weken na deze openbare bekendmaking, bezwaren worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, tel. 854257.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van Burgemeester en Wethouders de volgende vergunningen verleend:


* Missietent Denekamp voor het houden van een verkoopactie naast de RABO Bank te Denekamp van 12 t/m 14 september 2003.


* Zwem- en Poloclub "de Kuiperberg" voor het houden van een verkoopactie op zaterdag 25 oktober 2003 in Ootmarsum en omstreken.


* Dorkas Hulp Gelderland/Overijssel voor het houden van een voedselactie op 7 en 8 november 2003.


* E.H.B.O. Ootmarsum voor het houden van een collecte in de periode van 13 t/m 18 oktober 2003.


* Voetbalvereniging K.O.S.C. voor het houden van een loterij op 20 december 2003 in Ootmarsum.


* J.C.V. de Greune Köttelpeerkes voor het houden van een loterij op 31 december 2003 in Denekamp bij het Wapen van Denekamp.


* Wildbeheereenheid Rossum voor het houden van kleiduivenschietwedstrijden op 20 september 2003 van 13.30 tot 17.30 uur op een terrein aan de Laarweg te Rossum.


* Holiday Staatscircus van Moscow voor het houden van circusvoorstellingen van 26 t/m 28 september 2003 op de locatie 't Goor te Denekamp.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

Straatnaamgeving Ootmarsum.

Burgemeester en Wethouders hebben op 8 juli 2003 besloten om aan de toegangsweg vanaf de Denekamperstraat naar de nieuwbouw Huize Franciscus en tevens daaraan gelegen winkelunits met daarboven appartementen in Ootmarsum, de naam "De Meierij" toe te kennen.

COLLECTE EN KLEDINGINZAMELING

Er is voor week 36, van maandag 1 september t/m zaterdag 6 september 2003 geen collectevergunning of kleding-inzamelingsvergunning verleend.
OVERIGE MEDEDELINGEN
STICHTING WERKEN IN MIDDEN TWENTE IS VERHUISD

Vanaf maandag 1 september is de Stichting Werken in Midden Twente (SWIMT), de uitvoeringsorganisatie van gesubsidieerde arbeid namens de gemeenten Hengelo, Borne, Hof van Twente en Dinkelland, gevestigd in het nieuwe Stadskantoor Hengelo. Het bezoekadres wordt Hazenweg 121 te Hengelo.
Dit voormalige pand van KPN Telecom op bedrijventerrein Westermaat is vanaf de A1 bereikbaar via afrit 30 Hengelo/ Borne (richting Hengelo; eerste verkeerslichten links - Demmersweg; T-splitsing links - Hazenweg; deze volgen tot het eind). SWIMT heeft per 1 september als centraal telefoonnummer (074) 245 89 00 en als faxnummer (074) 245 89 99. Het nieuwe postadres van SWIMT is Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

DONDERDAG 11 T/M ZONDAG 14 SEPTEMBER A.S. KERMIS IN DENEKAMP MET

RANDACTIVITEITEN.

Zaterdagavond 13 september spectaculair vuurwerk.

Vanaf donderdag 11 september staat Denekamp weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Naast de gebruikelijke attracties voor de wat oudere jeugd, zijn er dit jaar weer twee kindervermaakzaken, te weten een draaimolen en autootjes. De ritprijzen voor de diverse vermaakzaken bedragen als volgt:

Kindervermaak 0,70 p.p.
Grootvermaak 1,15 p.p.
Autoscooter 1,00 per wagentje.

Voor wat het vuurwerk betreft, zal volgens de afstandsrichtlijnen van het Ministerie van VROM net zoals in 2002 het vuurwerk op de parkeerplaats van het sportcomplex Dorper Esch aan de Kappelhofsweg worden ontstoken.
Het vuurwerk wordt op zaterdagavond 14 september 2003 !!! om ± 21.00 uur afgestoken.
Evenals voorgaande jaren is er sprake van een luchtvuurwerk, dat ook al wordt het wat verder weg afgestoken, ook vanaf het kermisterrein perfect te zien is. Het terrein zal op de voorgeschreven afstand worden afgesloten. Alleen personen, die daarvoor speciaal toestemming hebben, mogen zich binnen de afzetting bevinden. Met nadruk wordt er op gewezen dat, indien toch mocht blijken dat zich niet daartoe bevoegde personen binnen de afzetting bevinden, het vuurwerk niet zal worden afgestoken. Voor het overige zal het kermisweekend weinig verschillen met dat van andere jaren.
Kortom kermis, vuurwerk, paarden-/ ponymarkt, rommelmarkt en missietent, ingrediënten voldoende om er gezellige dagen van te maken.