Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V., Beste Leerbedrijf Savantis 2003
Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2003 van Savantis. Het bedrijf wordt voorgedragen voor deelname aan de landelijke verkiezing van Beste Leerbedrijven. Tijdens de bijeenkomst in Fort Voordorp in Groenekan op
3 september zijn ook de Beste Leerbedrijven per sector bekendgemaakt.

Savantis organiseert jaarlijks de verkiezing Beste Leerbedrijf van de sector. Uit de winnaars van de drie sectoren wordt het Beste Leerbedrijf van Savantis gekozen. Dat is dit jaar Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen geworden. Het bedrijf wordt voorgedragen om deel te nemen aan de landelijke verkiezing van Beste Leerbedrijf ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Alle Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven kunnen kandidaten voordragen voor deze verkiezing.

Genomineerde bedrijven in 2003 voor de titel Beste Leerbedrijf Savantis
Schilderen en Onderhoud: Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen
Stukadoren en Afbouw: J.P. de Koning b.v. uit Purmerend Presentatie en Communicatie: Hans Bouma informatieve producties uit Almelo

Het is ook dit jaar de jury niet makkelijk gemaakt om uit de drie genomineerde bedrijven een winnaar te kiezen. Alle kandidaten hebben in ieder geval één ding gemeen: een geheel eigen en vooral bevlogen aanpak waar het gaat om opleiden. Bij al deze bedrijven staat de leerling of de stagiair centraal. Ze leveren een meer dan gemiddelde inspanning, die een bron van inspiratie is voor ieder bedrijf en de gehele sector. Naast emotie en bevlogenheid gaat het ook om de ratio. De aandacht is vooral uitgegaan naar de mate waarin opleiden daadwerkelijk is verankerd en vastgelegd in de ziel en zaligheid van het bedrijf en niet in één persoon. Daarbij komen aspecten als continuïteit, kwaliteit, meetbaarheid, innovatie en samenwerking in de sector aan de orde. De drie kandidaten hebben op al deze aspecten hun punten gescoord. Het bedrijf dat al deze aspecten het meest compleet voor elkaar heeft, is Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen.

Kader- en Ondernemersopleiding levert toekomstige ondernemers af Op woensdagmiddag 3 september hebben 36 gediplomeerden van de Kader- en Ondernemersopleiding hun diploma en cijferlijst ontvangen uit handen van Jan van Walsem, werkgeversvoorzitter Savantis en Hans Verschoor, algemeen directeur Savantis. De diploma-uitreiking vond plaats in Fort Voordorp in Groenekan.

Sinds de start van de opleiding in 1973 hebben 2920 deelnemers het Kader- en Ondernemersdiploma voor het Schilders- en Afwerkingsbedrijf ontvangen. De gediplomeerden hebben tevens de nieuwe uitgave van Savantis Calculeren van Schilderwerk ontvangen.

De afgelopen 2 jaar is samen met de FOSAG, NOA, CIBAP, NIMETO en SintLucas hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe kaderopleiding Uitvoerder Afbouw en Onderhoud voor de sector Afbouw en Onderhoud. Deze opleiding vervangt de Kader- en Ondernemersopleiding.

De opleiding start in oktober 2003 en kan binnen twee jaar worden afgerond. Het is een combinatie van werken en leren. De opleiding sluit beter aan op de praktijksituatie door een goede afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het biedt deelnemers een gedegen voorbereiding op of ondersteuning bij de taak van bijvoorbeeld uitvoerder, calculator of projectleider. Naast het plannen, voorbereiden en organiseren van het werk, wordt er veel aandacht besteed aan leidinggeven en effectief communiceren met collegas en opdrachtgevers. Goede communicatie is immers essentieel om uiteindelijk ook als ondernemer goed te functioneren.

Momenteel zijn er 50 aanmeldingen voor de nieuwe opleiding Uitvoerder Afbouw en Onderhoud. Meer informatie over de opleiding is aan te vragen bij het team Management en Communicatie van Savantis op telefoonnummer 0182-64 11 11.

Stagiairs krijgen zelf in de gaten waar ze mee bezig zijn Hans Bouma informatieve producties, Beste Leerbedrijf sector Presentatie en Communicatie 2003
Hans Bouma informatieve producties uit Almelo is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2003 in de sector Presentatie en Communicatie. Op woensdagmiddag 3 september ontving eigenaar Hans Bouma een sculptuur en oorkonde. De bekendmaking en prijsuitreiking vonden plaats in Fort Voordorp in Groenekan. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn ook de Beste Leerbedrijven bekendgemaakt in de sectoren Schilderen en Onderhoud en Stukadoren en Afbouw.

In het Register van Erkende Leerbedrijven heeft Savantis ruim 6.000 bedrijven opgenomen die jaarlijks zon 7.500 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs begeleiden in het praktijkdeel van hun opleiding. Voor deze bedrijven organiseert Savantis jaarlijks de verkiezing Beste Leerbedrijf van de sector. Savantis is zeer tevreden met het toenemende enthousiasme van de Erkende Leerbedrijven om deel te nemen aan deze verkiezing. Het is ieder jaar weer een uitdagende taak voor de deskundige jury om een keuze te maken uit de vele aanmeldingen van goede leerbedrijven.

Uit de drie genomineerde bedrijven in de sector Presentatie en Communicatie is Hans Bouma informatieve producties gekozen tot Beste Leerbedrijf. Dit kleine bedrijf met een directeur en een medewerker, richt zich met name op audiovisuele producties zoals websites, interactieve cd-roms en powerpointpresentaties. Hans Bouma heeft de afgelopen jaren twintig stagiairs met succes opgeleid, waarbij de stagiairs zelf in de gaten krijgen waar ze mee bezig zijn. De filosofie van het bedrijf: zoveel mogelijk leuke dingen in je leven doen, wordt vanaf de allereerste dag overgedragen op de stagiairs. Dit gebeurt vanuit een strak omlijnd kader, waarin de stagiairs alle facetten van het vak meemaken. Het bedrijf hanteert een open vorm van onderwijs, waarin het eigen kunnen van de stagiairs het uitgangspunt is. De eigenaar is zeer betrokken bij het onderwijs onder andere door het verzorgen van lessen op het ROC Oost-Nederland in Almelo.

Behalve de winnaar waren er nog twee bedrijven genomineerd voor deze prijs: Crea & Artiva B.V. uit Nijkerk en Hennes & Mauritz uit Eindhoven. Deze bedrijven hebben eveneens een oorkonde ontvangen voor hun nominatie.

Beste Leerbedrijven andere sectoren
Tijdens de door Astrid Joosten gepresenteerde bijeenkomst zijn ook de Beste Leerbedrijven in de andere sectoren bekendgemaakt, dit zijn: Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen in de sector Schilderen en Onderhoud en het stukadoorsbedrijf J.P. de Koning b.v. uit Purmerend in de sector Stukadoren en Afbouw.

Tot slot is uit de drie winnaars van de sectoren het Beste Leerbedrijf 2003 van Savantis gekozen. De winnaar is Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen. Dit bedrijf wordt voorgedragen door Savantis voor de landelijke verkiezing van Beste Leerbedrijf, ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Leerbedrijf zijn is absolute topsport
J.P. de Koning, Beste Leerbedrijf sector Stukadoren en Afbouw 2003 Het stukadoorsbedrijf J.P. de Koning uit Purmerend is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2003 in de sector Stukadoren en Afbouw. Op woensdagmiddag 3 september ontving de directeur, de heer S. de Koning, een sculptuur en een oorkonde. De bekendmaking en prijsuitreiking vonden plaats in Fort Voordorp in Groenekan. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn ook de Beste Leerbedrijven bekendgemaakt in de sectoren Schilderen en Onderhoud en Presentatie en Communicatie.

In het Register van Erkende Leerbedrijven heeft Savantis ruim 6.000 bedrijven opgenomen die jaarlijks zon 7.500 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs begeleiden in het praktijkdeel van hun opleiding. Voor deze bedrijven organiseert Savantis jaarlijks de verkiezing Beste Leerbedrijf van de sector. Savantis is zeer tevreden met het toenemende enthousiasme van de Erkende Leerbedrijven om deel te nemen aan deze verkiezing. Het is ieder jaar weer een uitdagende taak voor de deskundige jury om een keuze te maken uit de vele aanmeldingen van goede leerbedrijven.

Uit de drie genomineerde bedrijven voor de sector Stukadoren en Afbouw is het stukadoorsbedrijf J.P. de Koning uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf. Het bedrijf heeft tien medewerkers en streeft ernaar alles te kennen en te kunnen. De medewerkers doorlopen alle facetten binnen het bedrijf en worden zo breed mogelijk intern opgeleid. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan vakkennis maar ook aan veiligheid en het omgaan met klanten. De extra benodigde tijd en begeleiding die deze aanpak vraagt, speelt geen enkele rol. De directeuren zijn van mening dat een leerbedrijf zijn een absolute topsport is. Het streven naar vakmanschap op hoog niveau wordt ondersteund door een actieve rol bij de scholing en examens. Brede kennis en ervaring opdoen en maximaal plezier in het werk, dat is de bedrijfsfilosofie van J.P. de Koning.

Behalve de winnaar waren er nog twee bedrijven genomineerd voor deze prijs: Murre-Moens Afbouwsystemen B.V. uit Vlissingen en Orka Kunststofvloeren B.V. uit Vaassen. Deze bedrijven hebben eveneens een oorkonde ontvangen voor hun nominatie.

Productie en kostendekkend werken zijn ondergeschikt aan opleiden Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V., Beste Leerbedrijf sector Schilderen en Onderhoud 2003
Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uit Rosmalen is uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2003 in de sector Schilderen en Onderhoud. Op woensdagmiddag 3 september ontving de directeur, de heer J. van Balkum een sculptuur en een oorkonde. De bekendmaking en prijsuitreiking vonden plaats in Fort Voordorp in Groenekan. Tijdens deze bijeenkomst zijn ook de Beste Leerbedrijven bekendgemaakt in de sectoren Stukadoren en Afbouw en Presentatie en Communicatie.

In het Register van Erkende Leerbedrijven heeft Savantis ruim 6.000 bedrijven opgenomen die jaarlijks zon 7.500 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs begeleiden in het praktijkdeel van hun opleiding. Voor deze bedrijven organiseert Savantis jaarlijks de verkiezing Beste Leerbedrijf van de sector. Savantis is zeer tevreden met het toenemende enthousiasme van de Erkende Leerbedrijven om deel te nemen aan deze verkiezing. Het is ieder jaar weer een uitdagende taak voor de deskundige jury om een keuze te maken uit de vele aanmeldingen van goede leerbedrijven.

Uit de drie genomineerde bedrijven in de sector Schilderen en Onderhoud is Gebroeders van der Plas Schilderwerken B.V. uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf. Bij dit bedrijf met 46 medewerkers vormt opleiden al sinds jaar en dag een rode draad in het bedrijfsbeleid. Ieder jaar leidt men tenminste vijf leerlingen op met een slagingspercentage van 100%. Het bedrijf besteedt veel tijd en moeite aan het opleiden van leerlingen die veel aandacht vergen en de integratie van minderheden. De productie en kostendekkend werken zijn dan ondergeschikt aan het opleiden, meldt directeur Van Balkum. Tevens zoekt het bedrijf altijd samenwerking met andere bedrijven en onderwijsinstellingen met als doel het vakmanschap en professionalisme op een hoger niveau te brengen.

Behalve de winnaar waren er nog twee bedrijven genomineerd voor deze prijs: Kloet Schildersbedrijven b.v. uit Vlaardingen en Decorette & Schildersbedrijf Branderhorst uit Beilen. Deze bedrijven hebben eveneens een oorkonde ontvangen voor hun nominatie.