Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 02 september 2003 (03-09-2003)

Verkeersbesluit Vrijthof, Hilvarenbeek
Het college heeft besloten tijdelijk een parkeerverbod in te stellen voor het weggedeelte vanaf Vrijthof 7 tot Vrijthof 13. Het verbod wordt ingesteld voor de periode van 3 september 2003 tot en met december 2003 en houdt verband met werkzaamheden aan de voorbouw van het gemeentehuis.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Beleidsregels beoordeling inbreidingsverzoeken
Afgelopen maart behandelde de raad de beleidsnotitie woningbouw en werden ondermeer beleidsregels vastgesteld voor de beoordeling van (grotere) inbreidingsprojecten.
Vervolgens heeft het college - op basis van dat besluit - de op dat moment liggende verzoeken getoetst en een prioriteit voor afhandeling vastgesteld.
Deze afweging én de uitkomsten daarvan zijn in juni voorgelegd aan de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Een meerderheid van de commissie sprak zich uit voor een andere afhandelingsvolgorde dan door het college werd voorgesteld. Men geeft prioriteit aan inbreidingsplannen op de locatie van de Eikelaar boven die op de locatie Brameco.
Met dit standpunt wijkt de commissie af van de vastgestelde beleidsregels. Dat is voor het college aanleiding om aan de raad de vraag voor te leggen hoe nu en in de toekomst moet worden omgegaan met de beleidsregels en de daarop te baseren besluitvorming.

Ontwerp-begroting 2004
Op 25 september 2003 wordt de begroting 2004 formeel aangeboden aan de gemeenteraad. De vaststelling van de begroting staat gepland op 6 november 2003.
Voordat het zover is krijgen alle fracties de gelegenheid om te reageren op de begroting. Dat gebeurt via de algemene beschouwingen, die uiteen vallen in twee delen:

een schriftelijke (eerste) ronde, gevolgd door

een afrondende mondeling tweede ronde tijdens de raadsvergadering van 6 november.
Daarnaast is het de bedoeling om de begroting op 6 oktober te behandelen in een gecombineerde commissievergadering.