Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:

---

Directie:
voorlichting

03-09-2003

Status:
informatie

Nederland en Vlaanderen ondertekenen Accreditatieverdrag

Vanmiddag ondertekenden Nederland en Vlaanderen een verdrag over de instelling van een gemeenschappelijke accreditatieorganisatie voor het hoger onderwijs van Nederland en Vlaanderen. De ondertekening vond plaats in Den Haag. Voor de Nederlandse regering ondertekenden minister Maria Van der Hoeven en staatssecretaris Annette Nijs van Onderwijs (beiden van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) het verdrag. Voor de Vlaamse regering gebeurde dat door minister van Onderwijs en Vorming Marleen Vanderpoorten.
Voor de bewindslieden symboliseert de ondertekening van dit verdrag tussen Nederland en Vlaanderen de wil van de beide regeringen om in het Bolognaproces een voortrekkersrol te spelen en het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen een leidende rol in Europa te laten spelen. Ook benadrukten ze dat het voor studenten van groot belang is te weten wat de kwaliteit van hun opleiding is, ook in internationaal perspectief.

Met het oog op de internationale opvolgingsconferentie van het Bolognaproces, over twee weken in Berlijn, vinden de bewindslieden de ondertekening van het verdrag een uitstekende voorbereiding.

Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: info@minocw.nl