Gemeente Grave

Nieuwsbrieven gesprekken Leefbaarheid en Volkshuisvesting nu digitaal beschikbaar

Is het prettig wonen en leven in Escharen, Gassel, Velp en de wijken van de stad Grave? Zijn er voldoende woningen voor alle doelgroepen? Moeten er woningen bijgebouwd worden en waar moet dat dan gebeuren? Zijn er ook plekken die we vooral moeten sparen om voldoende groen te behouden? Hoe is het gesteld met de voorzieningen, zoals winkels, scholen, zorgvoorzieningen en bibliotheken? Zijn inwoners bij elkaar betrokken en is er een bloeiend verenigingsleven? En voelen mensen zich nog veilig op straat?

De gemeente Grave wil antwoord hebben op al die vragen en dan met name over hoe u daarover denkt. De gemeente wil daarop in een Masterplan Volkshuisvesting en Leefbaarheid vastleggen wat er moet gebeuren om de gemeente krachtig en leefbaar te houden. En wat is nu een betere manier van informatie verzamelen dan met de mensen zelf het gesprek aan te gaan?

In de maanden april en mei van dit jaar zijn daarom in uw wijk of dorp gesprekken georganiseerd onder leiding van adviesbureau Companen. Met een brede vertegenwoordiging van uw dorp of wijk (waaronder bewoners, ondernemers en onderwijs) is gesproken over onderwerpen als: sterktes en zwaktes van uw dorp of wijk (mede aan de hand van foto's) welke voorzieningen zijn er, hoe functioneren die, welke vindt u het belangrijkst, welke worden bedreigd etc.? Ook werd gesproken over het woningaanbod: komen alle doelgroepen aan bod, waar zijn nog geschikte plekken om te bouwen?

Van de gesprekken zijn verslagen gemaakt in de vorm van nieuwsbrieven. Die zijn per wijk of dorp huis aan huis verspreid. De verslagen of nieuwsbrieven zijn nu ook digitaal als pdf-bestand beschikbaar. Klik hier om deze nieuwsbrieven te lezen bekijken of te downloaden.