Haagse Hogeschool

Persbericht, 3 september 2003

Studenten tevreden over kennisniveau docenten Haagse Hogeschool

Bijna driekwart van de studenten van de Haagse Hogeschool vindt dat de docenten relevante en actuele kennis van het beroepsveld hebben en waarderen het contact met hun docenten. Dit is een van de conclusies die het tevredenheidsonderzoek onder studenten heeft opgeleverd. Het onderzoek, 'De Reflector', dat nu voor het tweede achtereenvolgende jaar gehouden is, helpt het College van Bestuur beter in te spelen op de wensen van de studenten.

Studenten zijn zeer te spreken over de leeromgeving. Veiligheid en sfeer in het gebouw scoren hoog en de veiligheid in de omgeving wordt door studenten beter beoordeeld dan in 2002. Evenals vorig jaar waarderen de Haagse Hogeschoolstudenten het contact met hun medestudenten en vindt ruim de helft van hen dat de hogeschool voldoende activiteiten organiseert. De bereikbaarheid, kwaliteit en tevredenheid over faciliteiten zoals de Hogeschoolbibliotheek, het Informatiepunt, Hogeschoolsport en het Studentendecanaat worden als voldoende beoordeeld en scoren beter dan vorig jaar. Voorlichting over arbeidsomstandigheden voor studenten behoeft verbetering op de Haagse Hogeschool. Ruim de helft van de studenten geeft aan onvoldoende voorlichting te ontvangen over verantwoord werken achter de computer. Een kwart van de studenten zegt regelmatig lichamelijke klachten te hebben door hun werkhouding.

Op de Haagse Hogeschool is een projectgroep bezig met de Risico Inventarisatie & Evaluatie, deze projectgroep brengt Arbo-zaken in kaart. Het studententevredenheidsonderzoek 'De Reflector' is een jaarlijks terugkerend, grootschalig onderzoek en geeft inzicht in de wijze waarop studenten de eigen opleiding ervaren en de Haagse Hogeschool als geheel. Vorig jaar deden 2500 studenten mee aan het onderzoek, dit jaar zijn dat er ruim 3400. Studenten konden behalve via internet ook schriftelijk meedoen aan het onderzoek, wellicht is de stijging van de respons daaraan te danken.