Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district reda (3/9)

Breda, woensdag 3 september 2003

Resultaten "We gaan weer naar schoöl woensdag"

Vandaag hebben in het district Breda, 27 agenten op 14 verschillende locaties meegewerkt aan de actie We gaan weer naar school. Er werd 31 x bekeurd.

19 x autogordels
10 x parkeren

1 x rijden zonnder helm

1 x in strijd met een gesloten verklaring

Achtervolging eindigt in een sloot

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op de Terheijdenseweg een 46-jarige Engelsman aangehouden die opgespoord moest worden vanwege het niet betalen van een schadevergoeding van 8500 of 156 dagen zitten. Ook staat de man gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. De man kon worden aangehouden na een achtervolging die eindigde in een sloot.

De agenten controleerden de identiteit van de man omdat hij samen met een persoon die al zeer vaak met de politie in aanraking is geweest. Op het moment dat de Engelsman te horen kreeg dat hij werd aangehouden, gooide hij zijn fiets op de grond en spurtte over het grasveld in de richting van een school. Een agent zette direct te voet de achtervolging in . Uiteindelijk belandden de vluchter en achtervolger allebei in een sloot. Ze gingen beiden kopje onder. Uiteindelijk kon de verdachte met nat pak worden afgeleverd bij het cellencomplex aan de Mijkenbroek. Het team Vreemdelingenzaken stelt een nader onderzoek in. Hij blijkt al meerdere keren uitgezet te zijn, maar komt elke keer weer terug naar Nederland.

Gestolen trui verkoper aangehouden

Een 31-jarige zwerver heeft gistermiddag geprobeerd een maandagmiddag
1 september jl. gestolen trui en jasje te ruilen tegen contant geld in de kledingzaak. Agenten van het Biketeam hebben de veelpleger op het Kasteelplein aangehouden op basis van het signalement van de man en zijn tas.

Een 17-jarig meisje uit Bavel kocht maandagmiddag in een kledingzaak op de Eindstraat een trui en in een boetiek in het winkelcentrum de Barones een jasje met een gezamenlijke waarde van 80 euro. Ze deed de tas met daarin haar nieuwe kleding en de kassabonnen aan het stuur van haar fiets, die ze wegzette op de Ginnekenstraat. Ze vergat de tas mee te nemen het warenhuis in. Al snel realiseerde zij zich haar foutmaar buiten gekomen bleek de tas al weg te zijn. Ze stelde de twee winkels en de politie in kennis van wat er gebeurd was.

De volgende dag probeerde een zwerver de trui bij de kledingzaak om te ruilen. De verkoopster waarschuwde de politie en gaf een uitstekend signalement waarna de verdachte kon worden aangehouden.Hij had de trui nog in zijn bezit. Hij vertelde dat hij de zak gevonden(?) had in een prullenbak. Het jasje is nog spoorloos. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken man

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.00 uur op de Academiesingel terzake openbare dronkenschap een 60-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man lag op de stoep te slapen. Na het uitslapen van zijn roes is hij heengezonden met een bekeuring.

Inbrekers gebruiken lift van schilders en andere woninginbraken

BREDA: Bij een flatwoning aan de Brusselstraat is ingebroken. Ter plaatse hing een glazenwasserlift vanwege schilderswerkzaamheden. Via die lift is men bij de woning gekomen. Men heeft een raam verbroken waarna men in de woning is geklommen. Men heeft de gehele flat doorzocht. Er worden twee kleuren TVs een videorecorder en een videocamera vermist. Ook een woning aan de Hooilaan is door inbrekers bezocht.. De achterdeur van de woning was niet afgesloten. Er worden sieraden en een geldbedrag vermist. Bij een woning aan de Lelystraat is het bij een poging gebleven. Bewoners werden wakker van gestommel aan de achterzijde van de woning. Men zag nog dat een man rustig uit de achtertuin liep en dat die man over de poort klom. Dieven hebben ook toegeslagen aan het Hyacintplein. Vannacht heeft men de woning vermoedelijk via een niet afgesloten achterdeur kunnen betreden. De bewoners missen een JVC videocamera en enkele sleutels.

Winkeldieven betrapt

BREDA: Bij een supermarkt op Moerwijk heeft het personeel gisteren twee winkeldieven betrapt. Een 55-jarige zwerver had een fles wijn met een waarde van 2,79 euro gestolen. Hij is met een Au dagvaarding heengezonden. Ook een 42-jarige Pool liep in dezelfde winkel tegen de lamp. Hij had voor 15,72 euro aan levensmiddelen gestolen. Deze verdachte is ingesloten en de zaak wordt afgewerkt door de recherche.

300 euro of 6 dagen zitten

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op het Stationsplein een 35-jarige zwerver aangehouden. Agenten zagen de hen bekende zwerver lopen. Bij controle bleek hij nog in het opsporingsregister te staan voor een vonnis van 300 euro of 6 dagen. De dienders brachten hem over naar het cellencomplex omdat hij de boete niet kon betalen.

Biervlaggen gestolen

BREDA: Onbekenden hebben vanaf de buitengevel van een café aan de Ginnekenweg vier vlaggen gestolen. Het betreft vlaggen van de biermerken Oranjeboom, Hoegaarden en Palm en een GInnneken vlag.

Bron: Willem van Hooijdonk