Gemeente Alkmaar


Loco-burgemeester Eggermont huldigt Judokampioen Jasmy van Spankeren

Alkmaar, 3 september 2003

Op woensdag 3 september 2003 om 17.15 uur ontvangt loco-burgemeester H.A. Eggermont
Jasmy van Spankeren (14 jaar) samen met haar trainingsmaatjes Birgit Ente (15), Mikos
Salminen (15) en Bastiaan Mulder (15). Dit zijn alle Alkmaarse judoka's die hebben deelgenomen aan de Europese Judo Kampioenschappen voor junioren die op 23 en 24 augustus jl. zijn gehouden in Arzebaijan in Baku. De Alkmaarse judoka Jamy Kromosemito (15) is ook uitgenodigd. De sporters worden begeleid door hun trainer/coach Tom van der Kolk en zijn echtgenote. Daarnaast zijn bij de ontvangst aanwezig de ouders van de sporters en enkele broertjes en zusjes. De ontvangst is in de Besognekamer van het stadhuis, Langestraat 97.

Jasmy van Spankeren wordt gehuldigd omdat ze een geweldige prestatie heeft neergezet. Ze is in Arzebaijan in Baku, Europees Jeugdkampioen in de leeftijdscategorie -17 jaar geworden. Volgens de loco-burgemeester een felicitatie meer dan waard en daarom ontvangt hij Jasmy graag in het
stadhuis. Evenals Jasmy hebben Birgit, Mikos en Bastiaan ook deelgenomen aan het kampioenschap in Arzebaijan. En niet met onverdeeld succes. Birgit Ente heeft een prachtige zevende plaats behaald in de gewichtsklasse - 44 kg. Jamy Kromosemito (15) is bij de ontvangst aanwezig vanwege zijn deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in Parijs eind juli 2003.
Daarnaast worden alle sporters in het zonnetje gezet vanwege de uitstekende resultaten die zij allemaal gedurende het seizoen 2002 - 2003 hebben behaald.