AutoRai

3-9-2003

koda Auto presenteert studiemodel Roomster

Op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA), die van 11 t/m 21 september 2003 wordt gehouden in Frankfurt, presenteert koda Auto een opmerkelijke concept car met de naam Roomster. Het betreft een toekomstvisie op de compacte gezinsauto.

Het design team van koda Auto stelt op de Frankfurtse autotentoonstelling een verrassend model voor. De Roomster is een studie van een compacte gezinsauto. De naam geeft het al prijs: het gaat om een model dat bescheiden buitenafmetingen verenigt met een ruim interieur. Door de verhoudingen van lange wielbasis, wagenbreedte en hoogte heeft het design team van koda Auto een voor de compacte klasse grote binnenruimte gecreëerd met variabele mogelijkheden. De Roomster, die een opmerkelijk carrosserie-ontwerp combineert met typerende koda-kenmerken, is een van de publiekstrekkers die de Tsjechische fabrikant op stand A01 (hal 3.0) van de vooraanstaande Duitse autotentoonstelling laat zien.

De Roomster is de jongste concept car van het merk in een reeks die in 2001 op de Salon van Genève aanving met de Montreux. Deze werd vorig jaar, ook in Genève, gevolgd door de Tudor. En in september 2002 toonde koda in Parijs de Fabia Paris.