(Euronext Brussels) - Barco sluit 4 succesvolle contracten af in de Avionics markt
(03/09/03 17:45 CET)

KORTRIJK, BELGIË, 3 september 2003 - Barco heeft dit jaar al 4 succesvolle contracten afgesloten voor de levering van vliegtuigdisplays. De bestellingen voor een totale waarde van ongeveer 5 miljoen euro, worden geplaatst door L3 Communications (Verenigde Staten), Eurocopter (Frankrijk), Sagem SA Aerospace and Defence Division (Frankrijk) en General Dynamics UK Ltd. Deze bedrijven hebben voor Barco's hoogperformante, geavanceerde oplossingen en diensten voor de luchtvaartindustrie geopteerd.

Barco heeft een belangrijke bestelling gekregen van L3 Communications uit Greenville (Texas, Verenigde Staten) voor de levering van cockpitdisplays. De displays zullen worden geïntegreerd in de cockpit van het RC-135 Rivet Joint verkenningsvliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht. De bestelling volgt op een eerdere levering en past in een belangrijke upgrade van de instrumenten en navigatiesystemen van de RC-135. De leveringen zijn dit jaar gestart en zullen in 2004 worden afgerond.

Eurocopter uit Marignane (Frankrijk) heeft Barco gekozen voor de integratie van verschillende displaysystemen in de Eurocopter Tiger verkenningshelicopters van het Australische Gemenebest. De leveringen starten eind dit jaar en lopen verder tot 2005.

Sagem SA Aerospace and Defence Division (Parijs, Frankrijk) heeft een bestelling geplaatst voor de Cockpit Head Down Displays van Barco. Deze displays, die zijn ontworpen voor de weergave van analoge en digitale video, zullen worden gebruikt voor cockpit-upgrades van verschillende militaire vliegtuig- en helikoptertoepassingen wereldwijd. De leveringen starten eind dit jaar en de laatste levering is voorzien in 2004.

Barco's Cockpit Head Down Display werd ook gekozen door General Dynamics UK Ltd. De displays zullen worden gebruikt in de Agusta/Westland EH101 Merlin Mk3ondersteuningshelikopters van de Royal Air Force voor de weergave van de digitale kaart. De leveringen starten in het laatste trimester van dit jaar.

Over Barco

Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie-systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Source: Barco