Ingezonden persbericht


UITNODIGING VOOR UNIEK EDUCATIEF SEMINAR MET WORKSHOPS OVER HART- EN

VAATZIEKTEN TIJDENS HET ESC-CONGRES

MEDIASEMINAR EN -WORKSHOPS: HART- EN VAATZIEKTEN; beroerte, hartinfarct, etalagebenen en atherotrombose

WENEN, OOSTENRIJK

WOENSDAG 3 SEPTEMBER 2003

Namens Sanofi-Synthelabo nodigen wij u uit voor het congres van de European Society of Cardiology (ESC) in Wenen. Tijdens dit vooraanstaande congres wordt voor de media een seminar met aansluitend een aantal unieke workshops gegeven. Het seminar en de workshops zijn geschikt voor journalisten die meer te weten wil komen over hart- en vaatziekten in het algemeen en over het hoe en waarom van deze ziekten in het bijzonder. Medische kennis is nadrukkelijk geen vereiste.

INHOUD MEDIASEMINAR EN -WORKSHOPS
Tijdens het mediaseminar hoort u alles over hart- en vaataandoeningen zoals atherotrombose, beroerte, hartinfarct en etalagebenen. Een aantal medisch deskundigen uit Amerika en Europa gaan dieper in op de risicofactoren, de symptomen, voorkoming, ermee leven en de mogelijke behandelingen (zie uitgebreid programma).
De workshops worden gegeven door patiëntenorganisaties uit Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.
Het seminar en de workshops zijn niet strikt medisch van aard, worden in het Engels gegeven en zijn bedoeld voor journalisten die geïnteresseerd zijn in hart- en vaatziekten.

ACHTERGRONDINFORMATIE
Iedereen weet dat een ongezonde levensstijl en ongezond eten kunnen leiden tot hart- en vaatziekten. Deze ziekten ontstaan vooral als de slagaders vernauwd of verstopt raken. Hierdoor blijven er andere stoffen uit het bloed aan de 'vettige aanslag' in de slagaders hangen. Met als gevolg dat de slagader steeds nauwer wordt en er minder bloed door kan stromen. Dit noemen we slagaderverkalking. Slagaderverkalking geeft een verhoogde kans op de vorming van bloedstolsels (trombose) in de slagaders. Dit kan leiden tot een beroerte of tot een hartinfarct.

INTERESSE?
Wanneer u interesse heeft in deelname aan deze workshops of wanneer u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Karlijn van Driel of Marjolein van Dommelen van communicatieadviesbureau Bennis Porter Novelli, telefoonnummer 020 ? 543 76 00, e-mail: kdriel@bennispn.nl. Alle reis- en verblijfskosten worden vergoed.