RVU

Nederland 3 P E R S B E R I C H T

PB 0905 - 1008 Hilversum, 31 juli 2003


- Met Erik van Muiswinkel als G. de Vader -

WOENSDAG 3 SEPTEMBER T/M 8 OKTOBER VAN 21.30 TOT 21.55 UUR, RVU/NEDERLAND 3

Dit najaar start bij de RVU een nieuw anti-lifestyle programma in de vorm van een 6-delige 'ontmoedigingscursus'. Het moderne leven wordt in deze serie met de titel 'Beter van Niet!' becommentarieerd door G. de Vader (Erik van Muiswinkel).

De heer De Vader komt in deze serie voorlopig voor de laatste keer op aarde langs, om nog één keer uit te leggen wat het plan van de schepping was en waar het volgens hem is mis gegaan.

Vanuit een collegezaal worden door G. de Vader de uitwassen van het moderne individualisme aan de kaak gesteld. Onderwerpen die aldus in de wekelijkse afleveringen ter sprake komen zijn: rijk willen worden, kinderen willen nemen, jezelf willen zijn, creatief willen zijn, mooi willen zijn, leuk willen doen en op vakantie willen gaan.

Eind augustus vinden de opnames voor de serie plaats in een collegezaal van de Leidse Universiteit. Vanaf 3 september is deze 'goddelijke' cursus te zien bij de RVU op Nederland 3 om 21.30 uur 's avonds.

Naar een idee van Jeroen van Merwijk.
G. de Vader: Erik van Muiswinkel.
Redactie en teksten: Theo Lexmond, Jeroen van Merwijk en Arthur Vierboom. Reportages: Gerard Braspenning.
Regie: Chris Roest.
Eindredactie: Henk Baard.

rvu.nl

'Beter van Niet!'-stempel: bij de cursus is ook een 'Beter van Niet '-stempel (met educatieve gebruiksaanwijzing) ontwikkeld. Deze is vanaf 5 september te bestellen via: rvu.nl/bestelgids. Recensie-exemplaren zijn vanaf eind augustus opvraagbaar.


Noot voor de redactie (

RVU