Gemeente Weert

20-08-2003

Weert startplaats voor Nederlandse tournee Paardenmusical

De Nederlandse tournee van de nieuw in productie gebrachte 'Paardenmusical' van Goa-producties begint in Weert. De paardenshow slaat begin september a.s. zijn tenten op aan de Maaslandlaan/hoek Ringbaan-Oost. Van woensdag 3 tot en met zondag 7 september a.s. wordt een achttal voorstellingen gegeven.

De musical, waarin paarden de hoofdrol spelen, is opnieuw in productie gebracht nadat de vorige show met groot succes drie jaar lang door Duitsland en Nederland reisde. Met de opgedane kennis en ervaring van de eerste Goa-productie hebben de makers dit keer nóg verrassender effecten aan de voorstelling toe kunnen voegen. Er komen enkele technische hoogstandjes in voor zoals een enorme fontein die het middelpunt vormt van spectulaire waterspelen. Verder is er een sneeuwkanon dat binnen enkele seconden voor een heus sneeuwlandschap zorgt.
De speciaal voor deze productie ontworpen theatertent is voorzien van 1488 comfortabele stoelen met optimaal zicht op de 1000 vierkante meter grote musical-speelruimte.
Aan de voorstelling doen 70 paarden mee, 55 acteurs, dansers, zangers en andere artiesten.

Ook oud-kampioene kunstschaatsen Sjoukje Dijkstra reist met het gezelschap mee. Haar dochter is een van de optredende artiesten.

In Weert vinden voorstellingen op de volgende dagen en tijden plaats:

woensdag 3 september om 15.00 en 20.00 uur;
donderdag 4 september om 20.00 uur;
vrijdag 5 september om 20.00 uur;
zaterdag 6 september om 15.00 en 20.00 uur;
zondag 7 september om 13.00 en 16.30 uur.