Ingezonden persbericht

Ilse krijgt Startpagina over zichzelf

Lancering Ilse Startpagina

EINDHOVEN, 20030903 -- De grootste site van Nederland, Startpagina.nl, heeft een dochter gekregen over haar eigen moeder: de ilse.pagina.nl (ilse.pagina.nl ). Jeroen van de Wiel (www.jeroen.com ) lanceert vandaag deze onafhankelijke dochterpagina met ruim 300 links over een groot aantal nog onbekende zoekfuncties van ilse, tips voor het aanmelden, nieuws, alle onderdelen van de ilse media groep en een uitgebreid blok met de geschiedenis en anekdotes van ilse.



Jeroen van de Wiel over de pagina: "Het idee is eigenlijk gekomen op het moment dat ik bezig was met de aanvraag van de Google pagina (google.pagina.nl ). Google is weliswaar de grootste zoekmachine wereldwijd, maar ilse is nog steeds de grootste van eigen bodem en de ilse media groep is tevens de grootste Nederlandse internet uitgever. Ik was verder natuurlijk ook benieuwd naar hoe ilse als eigenaar van Startpagina op de aanvraag zou reageren. Gelukkig juichte ilse de aanvraag toe."



Onbekende zoektools en de primeurs


Nadat de pagina officiele toestemming kreeg voor het gebruik van ilse's merknaam en beeldmateriaal kreeg Jeroen van de Wiel ook de hulp van de architect achter ilse 3.0: Nils Rooijmans. Nils hielp met de onbekende zoekfuncties van ilse en links naar experimentele zoektools. Van Paul Molenaar kreeg de ilse.pagina.nl tevens de toezegging voortaan primeurs te krijgen bij nieuws van de ilse media groep. Tot slot hielpen de leden van de Belangen Vereniging Startpaginadochters met terugkoppeling en links.



Thema's als Geschiedenis, toekomst en ilse (nieuws-)bronnen


Voor het maken van de pagina is een zeer grote verscheidenheid aan bronnen gebruikt. Zo werden er links naar de eerste uitgaves van de Daily Planet geplaatst en werden in nieuwsgroepen bijdragen gevonden, waarin gezocht werd naar een server voor de allereerste versie van ilse. Verder is het dankzij Archive.org gelukt versies van ilse uit 1997 boven water te halen. Niet alleen het verleden krijgt de aandacht, ook het heden in de vorm van ilse nieuws en een tiental nieuwsbronnen passeren de revue. Uiteraard is er ook aandacht voor de toekomst.



Onafhankelijkheid


Een van de voorwaarden aan de pagina was dat hij gewoon net als alle andere dochters zou voldoen aan de standaard Startpagina-regels en dus objectief en onafhankelijk moest zijn. Dit ondanks dat ilse eigenaar van Startpagina is. Vandaar dat er gewoon een normaal Startpagina-contract is opgesteld en er op de pagina ook gewoon (voor ilse) slecht nieuws mag worden geplaatst zo lang dit uiteraard objectief gebeurt.



Geen onbekende


ilse is geen onbekende voor Jeroen van de Wiel. In 1996 was hij lid van de vereniging Interlink waar ilse uiteindelijk uit voortgekomen is. Daarnaast heeft hij al enkele jaren een grote voorliefde voor de zoekmachines en hun werking en publiceerde hij er enkele tientallen artikelen over.



Over Startpagina


Startpagina zoekt voor jou en publiceert samen met de meer dan 3500 dochterpagina's op www.pagina.nl ruim 500.000 links. Pagina.nl is onlangs door Multiscope uitgeroepen tot de best bezochte site van Nederland.




Ingezonden persbericht