Samas-Groep NV

P E R S B E R I C H T

GANG VAN ZAKEN SAMAS-GROEP NV

Baarn, 3 september 2003, 14.35 uur

Tijdens de heden gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Samas-Groep NV (Kantoorinrichting) heeft de Hoofddirectie ten aanzien van de gang van zaken het volgende bekendgemaakt:

"In alle landen waarin Samas-Groep actief is, hebben wij, conform de eerder uitgesproken verwachtingen, in het lopende boekjaar te maken met een verdere daling van de kantoor-inrichtingsmarkt, waardoor de totale conjuncturele terugval van de vraag ongekend is. Dit wordt veroorzaakt door de zwakke economie in de betrokken landen, waardoor de groei van het aantal arbeidsplaatsen in de kantoororganisaties wegvalt en de vervangingsinvesteringen in kantoormeubilair worden uitgesteld, onder meer omdat er nauwelijks wordt verhuisd.

Ondanks het winnen van aansprekende opdrachten, zoals bijvoorbeeld voor het Ministerie van Defensie in Nederland, Société Générale in Frankrijk, SAP in Duitsland, de Europese Commissie in Brussel en de Zwitserse overheid is onder deze marktomstandigheden een verdere daling van de groepsomzet onvermijdelijk. Bovendien is hierbij sprake van een aanhoudende druk op de marges door de prijsconcurrentie.

Via de in de afgelopen jaren doorgevoerde algemene kostenreducties en herstructurerings-maatregelen is het kostenniveau significant verlaagd maar onvoldoende om de daling van de omzet te compenseren. Gelet op de omstandigheden en vooruitzichten worden, zoals reeds eerder aangekondigd, ook in het lopende boekjaar wederom dergelijke projecten doorgevoerd in alle bedrijven van de Groep. Dit zal echter niet voldoende zijn om met name de margedruk en bepaalde vaste kosten, zoals afschrijvingen, voldoende te compenseren. Als gevolg daarvan zal het resultaat over het eerste halfjaar substantieel negatief uitkomen. Bij de huidige vooruitzichten zal ook het resultaat voor het gehele boekjaar nog negatief zijn.

Toch is er voor wat betreft het toekomstperspectief geen reden voor pessimisme. Een terugblik in de historie leert namelijk dat de kantoorinrichtingsmarkten na een conjuncturele terugval niet alleen altijd weer terugkeren naar het oude niveau, maar ook dat er door de cycli heen sprake is van een structurele groei. Daar zal Samas, als afgeslankt en financieel krachtig bedrijf, met haar sterke marktposities, dan des te meer van kunnen profiteren."

Zoals gebruikelijk wordt verdere informatie gegeven bij de publicatie van de halfjaarcijfers, die zal plaatsvinden op donderdag 13 november 2003.

Samas-Groep NV
Hoofddirectie



Samas-Groep NV