Time : 3:17:09 PM
Date : Wednesday, September 03, 2003
Sender Name: Stad Oostende

Bouwwerken Earth Explorer Oostende opnieuw gestart

Onlangs werden de bouwwerken voor het Earth Explorer centrum nabij het openluchtcentrum Duin en Zee opnieuw opgestart. Het project heeft reeds een lange en moeizame weg afgelegd.

In 2000 werd de bouwvergunning -vier maanden voor de opening- geschorst. Door een juridisch steekspel liep de realisatie van het project daarna vier jaar vertraging op.

Dankzij de inzet en volharding van alle partners (Stad Oostende, GOM West-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, Vlaamse Gemeenschap, Stichting Dirk Frimout en Merlin Entertainments Group) werden alle problemen echter opgelost en staat niets de realisatie nog in de weg.

Het Earth Explorer Center -het geesteskind van Dirk Frimout- wordt een gebouw van maar liefst 2.000 m² en wordt verdeeld in vier thema's : water, wind, vuur en aarde. In elke zone staat telkens een spectaculaire multi-zintuiglijke attractie centraal, met daarrond een aantal interactieve doe-experimenten gelinkt aan het thema. Op die
manier kunnen de bezoekers op verkenning gaan naar de natuurkrachten die onze dynamische aarde voortdurend vorm geven. Meegesleurd worden met een lavastroom of de schokken van een aardbeving voelen, het kan allemaal in het Earth Explorer Centrum.

De totale kostprijs van het project bedraagt 8 miljoen euro. Earth Explorer opent zijn deuren rond Pasen 2004.

Meer inlichtingen:
Voorlichtingsdienst
Vindictivelaan 1
8400 Oostende
059 80 55 00
mailto:voorlichtingsdienst@oostende.be