3e persbericht van woensdag 3 september 2003

Eindhoven 3-9-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Overlast drugspand aangepakt

De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit heeft samen met het politiepersoneel van de afdeling Strijp woensdagmiddag een actie uitgevoerd in de omgeving van de Hubertastraat . De buurt ondervond al langere tijd overlast vanwege harddrugsgebruik in een pand in die straat. In de loop van de middag werden zes personen ( allen gebruikers) aangehouden die uit dat pand kwamen. Daarna heeft de politie een huiszoeking verricht waarbij ongeveer vijf gram heroïne is gevonden. De 45-jarige bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

Woensdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Vinckenbrinckstraat in Eindhoven een hennepkwekerij met 150 planten ontmanteld. De kwekerij was ondergebracht op de zolder van de woning. De elektriciteitsmeter is door het energiebedrijf verwijderd. De bewoner (39) was op het moment dat de politie binnenkwam niet thuis. Hij zal later verhoord worden.

Best: Verkeersongeval

Een man van 60 uit Best is woensdagmiddag om 15.15 uur op de Nieuwstraat met zijn fiets tegen een betonnen paaltje gebotst. De man reed over het trottoir en botste bij de oversteekplaats voor voetgangers tegen de betonnen paal, waardoor hij viel. De man liep daarbij heupletsel op en is naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Geldrop: Insluiper neemt laptop mee

Woensdagmiddag rond 16.15 uur heeft een insluiper bij een bedrijf aan de Nuenenseweg een laptop gestolen. De man was via een productiehal het bedrijf binnengelopen. In een kantoor nam hij de laptop weg. Personeel had de man wel opgemerkt maar had niet in de gaten dat de man verkeerde bedoelingen had.