Politie Zeeland



O-6240-2003 MAN OVERLEDEN NA ONWELWORDING


Een 85-jarige man uit de gemeente Goes is woensdagmiddag overleden nadat hij vermoedelijk onwel was geworden en met zijn invalidenwagen in een sloot was gereden.
De man werd rond 13.30 uur door voorbijgangers onder zijn invalidenwagen in een droge sloot gevonden langs de Veerweg te Wolphaartsdijk. Een gewaarschuwde huisarts die ter plaatse kwam, constateerde dat de man reeds was overleden.



W-6241-2003 WINKELDIEFSTAL


Twee Duitse meisjes van 15- en 16 jaar zijn woensdagmiddag in een kledingzaak in de Langeviele te Middelburg betrapt op winkeldiefstal.
Beide meisjes hadden ieder een kledingstuk uit de winkel weggenomen en wilden naar buiten lopen zonder te betalen. Door een personeelslid werden ze echter betrapt waarop ze er vandoor gingen. Na een korte achtervolging konden ze door het personeelslid worden aangehouden en aan de politie worden overgedragen. Beide meisjes werden na betaling van elk 75 euro weer in vrijheid gesteld.



O-6242-2003 INBRAKEN VAKANTIEWONINGEN


In Brouwershaven is woensdag tussen 10.30 uur en 15.00 uur ingebroken in 7 vakantiewoningen.
Er werd ingebroken in woningen aan De Achthoek, Meeuwenstein en Den Osse. De buit bestond uit sieraden, foto-apparatuur en geld. Totale schadebedrag is nog niet bekend.



Aanvulling persbericht R-6239-2003 ALUMINIUM FLESSEN AANGESPOELD

Morgenochtend voor hoog water worden alle stranden langs de Zeeuwse kust gecontroleerd op aanwezigheid van deze flessen.
Dit zal gebeuren door de brandweer in samenwerking met de betreffende gemeentes, strandexploitanten en rijkswaterstaat.



Z-6243-2003 JONGE BROMFIETSER


Een 13-jarige jongen uit de gemeente Terneuzen is woensdagmiddag met zijn snorfiets in botsing gekomen met een 23-jarige bromfietsster.
De jongen reed op een snorfiets over de Langeweg in Hoek toen hij op de splitsing met de Seydlitzweg zonder richting aan te geven plotseling omkeerde. Een 23-jarige bromfietsster uit dezelfde gemeente die op dat moment achter hem reed, kon niet meer stoppen en kwam met de jongen in aanrijding. De 23-jarige vrouw liep hierbij een lichte hersenschudding en diverse schaafwonden op, de 13-jarige jongen liep diverse schaafwonden op aan zijn benen. Tegen hem zal tevens proces-verbaal worden opgemaakt omdat hij nog geen 16 jaar is en toch op een snorfiets reed.