Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 3 september 2003

* BEROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdagavond rond half tien op de Diergaardesingel twee jeugdige Rotterdammers (16 en 19 jaar) aan, die even tevoren op het Weena een 23-jarige Vlaardingse hadden beroofd van haar tas. Het slachtoffer was vervolgens de beide straatrovers achterna gelopen en hield hen vast. Daarbij raakte de vrouw gewond aan haar handen en gezicht, toen zij over de straat werd gesleurd. De beroving werd gezien door medewerkers van Cameratoezicht, waarna politiemensen aan de hand van het signalement de beide verdachten even later kon aanhouden. Het tweetal werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen op het Pijnackerstraat en 's middags op de Bergweg bromfietscontroles. In totaal werden op beide locaties 35 bromfietsen en -scooters, alsmede hun berijders, gecontroleerd. Daarbij werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, verkeerde plaat en diverse technische gebreken.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht van 22/06/2003)
SCHIEDAM - Rechercheurs van het district Schiedam stelden dinsdag een zestienjarige jongen uit Capelle aan den IJssel in verzekering, verdacht van een steekpartij, die zaterdagavond 21 juni jl. plaatsvond op de Havendijk. Daar werd een zeventienjarige jongen uit Schiedam met een mes in zijn rug gestoken. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam worden vervoerd. De zestienjarige verdachte meldde zich maandagavond laat bij de politie in Schiedam. Tijdens het verhoor verklaarde de jeugdige Capellenaar dat hij zich die avond door het slachtoffer bedreigd voelde en hem daarna in zijn rug stak.

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag tussen vier uur en kwart voor vijf en 's avonds tussen half acht en half negen radarsnelheidscontroles op de Abram van Rijckevorselweg. Van de in totaal 1883 de radarwagen passerende automobilisten kunnen er binnenkort 243 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.