Gemeente Rotterdam

Nr. 145
2 september 2003

100 extra handhavers op straat

Wethouder Veiligheid geeft startsein voor wervingscampagne

Op donderdag 4 september aanstaande om 9.45 uur geeft wethouder Rabella de Faria (Veiligheid) het startsein voor de werving van 100 extra handhavers op straat tussen 2003 en 2005. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een belangrijke veiligheidsdoelstelling uit het collegeprogramma "Het nieuwe elan van Rotterdam .. en zo gaan we dat doen". Het College heeft voor de aanstelling van deze handhavers E 16,7 miljoen beschikbaar gesteld. Ze komen in dienst van de gemeentelijke organisatie Stadstoezicht. Een belangrijk deel van hun werk zal bestaan uit het aanspreken van bewoners en bezoekers op ongewenst gedrag en hen beboeten.

De wethouder onthult ter gelegenheid van de aftrap van de wervingscampagne een tram (lijn 20) die door Rotterdam gaat rijden met tekst en beelden uit de wervingscampagne. Vanaf deze week maakt Stadstoezicht in de wijde omtrek van Rotterdam bekend dat ze nieuwe medewerkers zoekt om ergernissen op straat aan te pakken. In de campagne wordt verwezen naar de stadsbeelden die we allemaal wel kennen: op straat gedumpt afval, kapotte straatbankjes, graffiti op de muur, dubbel geparkeerde auto's die de weg blokkeren, enzovoort. De handhavers zullen, naast het signaleren van problemen op straat, bewoners en bezoekers aanspreken op ongewenst gedrag en hen zonodig bekeuren. Daarom krijgen ze de naam 'medewerker interventieteam'. De interventieteams worden flexibel ingezet op die plekken in de stad waar ze het hardst nodig zijn, vooral in onveilige wijken en de hotspots.

3 jaar
Het thema van de campagne luidt: 'Stadstoezicht zoekt m/v die niet doorlopen, maar er werk van maken'. Belangrijkste elementen uit de 3-jarige campagne zijn advertenties in regionale kranten, driehoeksborden, folders en internet. Via www.interventieteam.nl kunnen geĂŻnteresseerden testen of ze geschikt zijn voor de functie. De werving moet resulteren in de aanstelling van 25 medewerkers in 2003, 35 in 2004 en 40 in 2005. Noot voor de redactie/