Utrecht stad, 10.25 uur

Utrecht 4-9-2003 - Persberichten districten Utrecht stad, 10.25 uur

Getuigen van berovingen gezocht
UTRECHT Omstreeks 14.50 uur werd een 44-jarige man uit Arnhem op het Westplein van zijn laptoptas beroofd. Tijdens het passeren rukte een jongen op een scooter de tas uit zijn handen. Signalement van de jongen: tussen 1.70 en 1.75 m lang, licht getinte huidskleur, droeg een zwart leren jas, blauwe spijkerbroek, slank postuur en droeg een blauw/groene helm.

Omstreeks 20.00 uur werd een 22-jarige vrouw uit Utrecht van haar mobiele telefoon beroofd. Twee jongens op een donkere scooter vroegen haar op de Starkenborghhof de weg. Nadat de vrouw dit uitgelegd had, reed de scooter eerst langzaam weg. De bijrijder greep naar de telefoon van de vrouw waarna de jongens hard wegreden.

De politie vraagt getuigen van deze berovingen contact op te nemen met het Jeugdteam, via 0900-8844.

Vrachtwagen duwt fietser van de weg
UTRECHT Een 75-jarige man uit Utrecht raakte woensdagmiddag gewond aan hand, oor en hoofd nadat hij door een vrachtwagenchauffeur de berm werd ingeduwd. Omstreeks 16.15 uur fietste de Utrechter over de Hoeveweg toen hij werd gepasseerd door een vrachtwagen. Deze liet erg weinig ruimte voor de fietser over waardoor deze gedwongen was in de berm te rijden. Hierdoor kwam de man ten val en raakte gewond. De man is voor behandeling overgebracht naar het Diaconnessenziekenhuis. De gegevens van de vrachtwagenchauffeur zijn onbekend gebleven.

Geslagen met balk
UTRECHT Rond 16.40 uur woensdagmiddag werd de politie gestuurd naar een woning aan de Himalaya. Hier zou een 40-jarige man uit Utrecht met een balk een raam en deur vernield hebben. Ook zou hij een 16-jarige meisje uit Utrecht hebben geslagen. De aanleiding voor de vernieling en mishandeling was onduidelijk. De politie hield de man aan en werd voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Man gestoken
UTRECHT Een 36-jarige man uit Baarn werd woensdagmiddag op de Tiberdreef met een mes in zijn onderarm gestoken.

De man liep over de Tiberdreef toen hij een bekende van hem tegenkwam. Om onduidelijke redenen sloeg en trapte deze bekende de man uit Baarn. De bekende had een mes in zijn handen en raakte op een gegeven moment de 36-jarige man in zijn onderarm. Toen dit gebeurde ging hij er hals over de kop met de fiets vandoor. De politie heeft in de omgeving nog naar de man gezocht, maar trof hem helaas niet meer aan. De gewonde man is aan zijn verwondingen behandeld. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend.

Joyriding met gestolen voertuig
UTRECHT Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat drie minderjarige jongens in een auto reden. De politie trof de betreffende auto op de Lichtenberchdreef aan. Op basis van een goed signalement kon de politie twee (15 en 17 jaar uit Utrecht) van de drie inzittenden aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het politiebureau. De identiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend. De auto waarin de jongens hebben gereden, stond als gestolen opgegeven en is weggesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed
UTRECHT Rond 23.40 uur zagen surveillerende agenten een 30-jarige automobilist uit Den Haag met flinke vaart over de Weerdsingel rijden. De agenten gaven de man op de Graadt van Roggenweg een stopteken. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij teveel gedronken had. Hij had 550 ug/l in zijn bloed. De man kreeg een rij-ontzegging van zes uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.