Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PNO Consultants nu ook in Duitsland en Verenigd Koninkrijk

PNO Consultants, Nederlands grootste gespecialiseerde subsidieadviesbureau, is een joint venture aangegaan met de Britse leverancier van bedrijfsinformatie j4b plc om samen de Britse markt te bewerken. De joint venture zal opereren onder de naam PNO-j4b Consulting. "Deze vestiging in de UK past in de strategie van PNO Consultants om de komende jaren in diverse Europese landen een eigen organisatie op te zetten," zegt Bob Stassar, als directeur verantwoordelijk voor internationalisatie. "Eerder dit jaar openden wij al een vestiging in Düsseldorf."

"Onze partner j4b is in de UK is j4b toonaangevend voor het verzamelen en ontsluiten van informatie over subsidies. Als 'uitvinder' van het subsidieadvies beschikken wij over ruime ervaring met subsidieaanvraagtrajecten, zowel op nationaal als Europees niveau," stelt Stassar.

In Duitsland, waar PNO Consultants eerder met een franchisenemer werkte, heeft het subsidieadviesbureau in april ook een eigen organisatie opgezet, die werkt vanuit de vestiging Düsseldorf. De verwachting is dat binnen een aantal jaren nevenvestigingen worden geopend in de omgeving van München en van Hamburg. "In de korte tijd dat wij daar zitten blijkt dat onze no-cure-no-pay werkwijze enorm aanslaat," zegt de PNO-directeur.

PNO Consultants opende in 2000 een eigen vestiging in België in Zaventem bij Brussel. Nadat deze vestiging zich aanvankelijk beperkte tot Vlaanderen, breidt PNO België zijn activiteiten nu ook uit naar Wallonië.

"Grenzen vormen voor het bedrijfsleven geen beperking van hun activiteiten. Dat betekent dat Nederlandse opdrachtgevers ons in toenemende mate vragen onze diensten ook aan te bieden voor hun andere vestigingen binnen de Europese Unie," zegt algemeen directeur Willem Zandbergen. "Daarnaast werken wij in het kader van allerlei Europese subsidieregelingen natuurlijk steeds meer internationaal. In ons streven de beste te zijn op het gebied van subsidieadvies, is het opzetten van eigen organisaties in andere landen dan een logische stap."

In Nederland heeft PNO Consultants dat in 1983 werd opgericht vanuit de Universiteit Twente, zes vestigingen. Het bureau, waar ruim 160 mensen werken, is actief in heel Europa. Meer dan de helft van de Top-100 van het Nederlandse bedrijfsleven behoort tot de opdrachtgevers. Daarnaast werkt PNO Consultants in toenemende mate voor overheid en de not for profitsector. Tot de diensten behoren naast het schrijven en indienen van subsidieaanvragen ook projectmanagement en het administratieve beheer van projecten.

PNO Consultants heeft vanaf het moment van oprichting een voortdurende groei laten zien. Na het begin op de campus van de Universiteit Twente vestigde het bedrijf zich in Hengelo, waar nu nog het hoofdkantoor is. In de loop der jaren heeft het bedrijf vestigingen geopend in Arnhem, Breda, Geleen, Groningen en Hoofddorp.

In 2002, toen de laatste van de drie oprichters het bedrijf verliet, is PNO Consultants in het bezit gekomen van het personeel. Door de aankoop van certificaten kan elk personeelslid een groter of kleiner aandeel in het bedrijf nemen.