Gemeente Winterswijk


4 september 2003

GEMEENTERAAD NIET AFWIJZEND TEGEN VERDERE ONTWIKKELING PLAN STADSKANTOOR
De gemeenteraad is in principe niet afwijzend tegen de ontwikkeling van het plan om een stadskantoor te realiseren in 2006 rond het gebied van Victoria/Sleeswijk. Dat bleek gisteravond tijdens de werkvergadering van het college van B&W en de gemeenteraad. De raad adviseerde het college om verder te gaan op de ingeslagen weg en een préadvies voor te bereiden.

Wethouder Abbink presenteerde gisteravond de vernieuwde Programma van Eisen. De belangrijkste veranderingen in vergelijking met die van 2000 zijn de extra 40 parkeerplaatsen en de behoefte aan extra 1200 vierkante meter grondoppervlak. Dit vanwege het stijgende aantal fte's binnen de organisatie en de behoefte aan een ruimere publieksfunctie. ,,Hoewel deze aannvullingen extra kosten met zich meebrengen, is het op dit moment nog moeilijk aan te geven hoeveel hoger de kosten zullen zijn'', stelt wethouder Abbink. ,,Verwacht wordt dat de kosten voor de bouw van het stadskantoor zullen liggen tussen de 11 en 14 miljoen euro.''
Ook zal het gemeentehuis aan het Mw. Kuipers-Rietbergplein in fasen worden gerenoveerd.

Naar aanleiding van de uitkomst van het werkoverleg stelt het college van B&W een préadvies op. Deze zal besproken worden op 25 september tijdens een openbare, gecombineerde commissievergadering over het stadskantoor.