Gemeente Heerlen
b e r i c h t

---
---
---
---
---

Heerlen volgend weekend helemaal in teken van sport
HOLLAND LADIES TOUR & STADSLOOP

Op vrijdag 5 september en zondag 7 september staat Heerlen volledig in het teken van sport. Vrijdag vindt in Heerlen voor de derde keer een etappe van de Holland Ladies Tour plaats. Zondag wordt de 16e Stadsloop Heerlen (voorheen bekend als de Telematicaloop) gehouden.

Wielerronde Holland Ladies Tour
De Holland Ladies Tour is een etappewedstrijd voor de dameselite en wordt verreden onder auspiciën van de Union Cycliste International (U.C.I.). Tot de kanshebsters op de eindzege behoren o.a. Debby Mansveld, Miriam Melchers, Suzanne Lungskog, Leontien van Moorsel, Petra Rossner en Judith Ahrend. Zij behoren tot de top tien van de wereld.

De Holland Ladies Tour 2003 duurt van 1 tot en met 6 september. Dit sportevenement wordt sinds 1998 in Nederland georganiseerd. De andere etappeplaatsen zijn: Kampen, Biddinghuizen, Leende, Haaften en Zoeterwoude Lisse.
In Heerlen zal om 11.30 uur het startschot gelost worden.. De dames vertrekken dan voor een rit van bijna 130 kilometer door het Limburgse Heuvelland. Verwacht wordt dat de eerste deelneemsters rond 15.00 de finish aan de Coriovallumstraat zullen passeren. Aansluitend vindt voor het Gemeentehuis de huldiging van de winnaars van de dagetappe plaats.

Stadsloop Heerlen
De Stichting Marathon Heerlen organiseert op zondag 7 september voor de 16e keer de Stadsloop Heerlen. Niet alleen de naam van de wedstrijd is veranderd, ook het parcours is helemaal aangepast.Start en finish zijn gelegen nabij het Pancratiusplein-Zuid en het parcours loopt via de Geleenstraat, Honigmanstraat, Klompstraat, Groene Boord, Putgraaf, Oliemolenstraat en Akerstraat terug naar het Pancratiusplein.

De 5 km-loop start om 10.30 uur en de 10 km-loop om 11.30 uur. Bekende Limburgse atleten die zullen deelnemen zijn o.a.: Paul Hagedoren, Nico Hamers, Patrick Francken, Roger Smeets, Hub Kurvers en Carla Beurskens. De prijsuitreiking van de eerste 3 dames en heren van de 5 km en de 10 km-loop vindt plaats om 11.10 uur, respectievelijk 12.35 uur.

Direct na afloop van de wedstrijden is van 14.00 uur tot 18.00 uur op het Pancratiusplein-Zuid live-muziek van o.a. De Rond Om Willem Band afgewisseld met muziek verzorgd door DJ Theo Goossens.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Holland Ladies Tour op: www.hollandladiestour.nl
Voor informatie over de Stadsloop Heerlen is dat www.stadsloop.heerlen.nl. Ook kan tijdens kantooruren de Infolijn gebeld worden: 045-5603999

Gemeente Heerlen, 29 augustus 2003
Afdeling Communicatie
Reina Cobussen, tel. (045)5604070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --