Gemeente Amersfoort

Buurtbudgetaanvraag stimuleert aanpak speelplein Maasstraat

datum: 1 september 2003

Met vereende krachten hebben de gemeente en de openbare basisschool De Magneet het plein aan de Maasstraat in het Soesterkwartier aangepakt. Door het gezamenlijk op te pakken met een financiële bijdrage uit het buurtbudget was het mogelijk om een aantrekkelijke speelplek voor kinderen te realiseren. Donderdag 5 september is daar een buurtfeest en zal wethouder Gerda Eerdmans om 15.00 uur de speelplek officieel openen.

Het plein aan de Maasstraat was kaal en had beperkte speelvoorzieningen. De school deed een verzoek om uit het buurtbudget het plein aan te pakken. Elke wijk in Amersfoort beschikt over een buurtbudget voor initiatieven vanuit de buurt die de leefbaarheid vergroten. Bewoners kunnen met voorstellen komen voor besteding hiervan. Het wijkbeheerteam (WBT) bepaalt of de plannen aan de doelstelling voldoen. Omdat in die buurt in het Soesterkwartier weinig speelgelegenheid is voor kinderen en het plein openbaar is, werd EUR 8. 000,- uit het buurtbudget beschikbaar gesteld om het plein op te knappen. De gemeente besloot extra geld voor dit plein vrij te maken en de school leverde ook een financiële bijdrage waardoor het plein goed aangepakt kon worden.

Vanaf december 2002 is aan het plein gewerkt. Maar helaas werden steeds de rubberen tegels onder de speeltoestellen gestolen. Voor de buurtbewoners, de school, kinderen en ouders heel vervelend. De rubberen tegels zijn noodzakelijk voor de veiligheid van de spelende kinderen. Een blijvende oplossing voor dit probleem is in voorbereiding en wordt mogelijk nog deze week gerealiseerd.