Persberichten - 04/09/2003

KBC Bank bundelt verwerking binnen- en buitenlands betalingsverkeer in Fin-Force

KBC Bank gaat vanaf volgend jaar de verwerking van haar binnenlands betalingsverkeer onderbrengen bij Fin-Force, haar 90 %-dochtermaatschappij die begin 2001 in samenwerking met EDS dat de overblijvende 10 % van het kapitaal controleert werd opgericht. Fin-Force verzorgde al langer het buitenlands betalingsverkeer van KBC. Tegelijkertijd zal Fin-Force zich voorlopig bij voorrang richten op de verwerking van de transacties van de KBC Groep.

Onderscheid vervaagt
KBC stelt vast dat het traditionele onderscheid tussen het binnenlands en het buitenlands betalingsverkeer steeds meer evolueert naar een onderscheid tussen intra-EU- en extra-EU-betalingsverkeer. Om een passend antwoord te geven op deze zich wijzigende behoeften wil KBC Bank daarom ook haar binnenlands betalingsverkeer toevertrouwen aan Fin-Force.
Het ligt voor de hand dat door deze samenbundeling de flexibiliteit en de efficiëntie op het vlak van betalingsverkeer kunnen worden verhoogd en dat extra synergieën zullen worden gerealiseerd in de verwerking van de binnen- en buitenlandse betaalstromen. Voor de cliënt zal de samenbundeling geen zichtbare gevolgen hebben en blijft het KBC-bankkantoor het eerste aanspreekpunt.

Voorrang voor KBC Groep
Fin-Force verzorgde tot nu toe de volledige verwerking van het buitenlands betalingsverkeer van KBC, inclusief aanverwante diensten zoals de klachtenbehandeling en de afstemming van bankiersrekeningen, en verwerkt ongeveer 7,5 miljoen transacties op jaarbasis. Door de nieuwe opdracht voor de KBC Groep zal het transactievolume van Fin-Force met ongeveer 130 miljoen transacties per jaar toenemen. Wap TextMaximum of 500 characters ! Another characters leftLink to full article Maximum of 255 characters !FrencOmdat de internationale bancaire markt onvoldoende rijp blijkt voor het uitbesteden van haar betalingsverkeer aan een gespecialiseerde derde partij, zal Fin-Force zich voorlopig vooral concentreren op de dienstverlening aan de KBC Groep. Het spreekt echter vanzelf dat Fin?Force open blijft staan voor samenwerking met andere financiële instellingen en bereid blijft haar aandeelhoudersstructuur zo nodig aan te passen.

Alerte marktopstelling
Met de invoering van de euro en de recente Europese verordeningen inzake de tarifering van het grensoverschrijdend betalingsverkeer, werden de concurrentieverhoudingen gewijzigd en werd een bijkomende last opgelegd aan de banksector. KBC blijft van oordeel dat Fin-Force een businessmodel vormt dat in de toekomst zijn efficiëntie verder zal bewijzen. Met de op stapel staande verbreding van het activiteitenspectrum van Fin-Force positioneert KBC zich opnieuw als een prijs- en kostenbewuste voorloper op de markt.

Personeel
Zon 116 betrokken medewerkers van KBC Bank stappen mee over naar Fin-Force. Met de sociale partners worden de nodige afspraken terzake gemaakt. Fin-Force verschaft vandaag werk aan 293 mensen, waaronder ook een aantal ICTers van KBC en EDS die in de betrokken activiteitsdomeinen werkzaam zijn. Fin-Force is gevestigd in de onmiddellijke omgeving van het Brusselse Noordstation en is dus erg gemakkelijk te bereiken.

Bron: KBC Bank
Provider: Euronext Brussels