Ingezonden persbericht

Amsterdam, 5 september 2003

ABN AMRO lanceert financiële service voor topsporters

Richard Krajicek ambassadeur van ABN AMRO Private Banking Sportdesk

ABN AMRO Private Banking lanceert vandaag een speciale financiële service voor topsporters: de Sportdesk. Met deze service richt ABN AMRO zich niet alleen op vermogende professionele topsporters, maar ook op jonge talentvolle sporters aan het begin van hun carrière. Oud-Wimbledon kampioen Richard Krajicek is aangetrokken als ambassadeur van de Sportdesk. In die rol onderhoudt hij contact met topsporters en sportorganisaties en adviseert hij de bank over haar dienstverlening. De Sportdesk richt zich op de financiële begeleiding in de verschillende fases in het leven van de topsporter: van veelbelovend talent naar het eerste profcontract, van eerste grote prijs naar recordtransfer en van kampioen naar het leven na de sport. Elke fase vereist een gerichte financiële planning en vraagt om financiële producten en dienstverlening op maat. ABN AMRO beschikt over de kennis om die te leveren door haar jarenlange ervaring met zakelijke en individuele klanten in de sportwereld. Ook de jarenlange verbintenis als sponsor met Ajax, het World Tennis Tournament in Rotterdam en een aantal grote sportevenementen buiten Nederland zoals de marathon van Chicago draagt daar uiteraard aan bij.
Jan Peter Schmittmann, senior executive vice president en verantwoordelijk voor ABN AMRO Private Banking: "Op dit moment heeft ABN AMRO Private Banking wereldwijd al zo'n 300 sportprofessionals als klant. Onze bankiers hebben daardoor ruime ervaring met de speciale financiële wensen en behoeften van topsporters. Deze kennis en ervaring wordt nu gebundeld in de Sportdesk. We zijn trots op de verbintenis met Richard, die met zijn ervaring als tennisprofessional en zijn contacten in de sportwereld een grote bijdrage kan leveren aan het succes van de Sportdesk."

Richard Krajicek, ambassadeur van ABN AMRO's Sportdesk: "Als topsporter moet je je voor 100% concentreren op je sportieve prestaties. Voor het regelen van je financiën heb je eigenlijk geen tijd. Tegelijkertijd is het juist dan van belang je vermogen op een actieve manier te beheren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de periode na je sportloopbaan. Je hebt toegang tot het internationale netwerk van ABN AMRO via één contactpersoon in je eigen land die je in je eigen taal helpt met je financiële zaken. ABN AMRO biedt met de Sportdesk een service die ik graag had willen hebben tijdens mijn tenniscarrière."
De nieuwe service is in eerste instantie gericht op de topsportmarkt in Europa, die bediend wordt door dochters van ABN AMRO Private Banking in Europa. Door gebruik te maken van de lokale, sterke merken in private banking worden de voordelen van het bankieren in eigen land gecombineerd met de kracht van het internationale netwerk. De Sportdesk wordt geleid vanuit Amsterdam en heeft regionale servicecentra in Frankrijk (Banque NSMD), Duitsland (Delbrück&Co), Zwitserland (ABN AMRO Private Banking) en Italië (AAA Bank, een joint venture met Banca Antonveneta). ABN AMRO behoort tot de 10 grootste private banks ter wereld en heeft in Europa een top-5 positie.




---- --