DIERENBESCHERMING

Bekende Nederlanders veilen 'dierbare bezittingen'

Den Haag, 5 september 2003 - In de aanloop naar Werelddierendag op 4 oktober start de Dierenbescherming vandaag een veiling van 'dierbare' bezittingen van bekende Nederlanders. Via het internet (www.dierenbescherming.nl) kunnen mensen tot 28 september bieden op allerlei 'hebbedingetjes' van bekende Nederlanders zoals Jos Brink, Kees van Kooten, Anky van Grunsven en Monique van de Ven. De opbrengt van de veiling komt geheel ten goede aan het werk van de Dierenbescherming.

De artikelen van de ongeveer veertig deelnemende BN'ers zijn te zien op de site van de Dierenbescherming. Naast de paardendeken van Bonfire van Anky van Grunsven, het handbeschilderde etensbakje van de kater van Jos Brink en een schilderij van Georgina Verbaan, kan het publiek bijvoorbeeld ook bieden op een diervriendelijk dineetje met TV-arts Robert Schoemacher of een wandeling met schrijver Koos van Zomeren. Monique van de Ven en Linda de Mol 'verkopen'een dagje op de set van de populaire TV-serie 'Spangen'.

Op Wereldierendag zullen de artikelen aan de hoogste bieders worden overhandigd. Bij deze gelegenheid zijn ook bekende Nederlanders aanwezig.

De Dierenbescherming heeft de volgende BN'ers bereid gevonden dierbare spullen ter veiling aan te bieden:
Jos Brink, Hans van der Togt, Emile Ratelband, Antonie Kamerling, Koos van Zomeren, Anky van Grunsven, Georgina Verbaan, Jort Kelder, Kees van Kooten, Pierre Kartner, Bas van Toor (clown Bassie), Hans Klok, Imca Marina, The Gibson Brothers, Patricia Paay, Tineke de Nooij, Anita Meijer, Robert Schoemacher, Marijke van Helwegen, Tony Neef, Wieteke van Dort, Belinda Meuldijk, Corrie Konings, Hans van Willigenburg, Richenel, Hans Kazan, Henk Lommers, Lenie 't Hart, Yvonne Keuls, Bonnie St. Claire, Jomanda, Monique van de Ven, Linda de Mol, Antoinette Hertzenberg, Ron Boshardt, 3 Tros DJ's, Dick de Winter en Lonnie.


- einde bericht-