Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 5 september 2003

* SNACKBARECHTPAAR ZWAAR MISHANDELD
Donderdagavond even na tien uur werd op de Zuidhoek een echtpaar zwaar mishandeld door een nog onbekende man, die even tevoren in de snackbar van hen vernielingen pleegde. De man en de vrouw vroegen eerst om daarmee te stoppen, maar hun verzoek eindigde in een vechtpartij, zowel in de zaak als buiten op straat. Toen gealarmeerde politiemensen ter plaatse kwamen troffen zij op straat het echtpaar buiten kennis aan. Zowel de man als de vrouw hadden ernstige hoofdwonden en werden door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De dader, die vermoedelijk onder invloed van drank en drugs verkeerde, werd niet meer aangetroffen. Door de recherche van het district Feijenoord-Ridderster wordt een onderzoek naar de zware mishandeling ingesteld.


* HENNEPOOGST IN AUTO AANGETROFFEN EN LATER KWEKERIJ ONTMANTELD

Donderdagavond even na half zeven controleerde politiepersoneel van het district De Noordhoek op de Bergweg op grond van de Opiumwet de auto van een 49-jarige man uit Spijkenisse. De auto bleek afgeladen met 300 geoogste henneptoppen en bladafval, waarna de man werd aangehouden. De henneptoppen waren even tevoren geoogst in een pakhuis in de Ruilstraat.Daar werd vervolgens de hennepkwekerij ontmanteld, waarbij naast nog 35 hennepplanten ook de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werd genomen. Tevens bleek dat er was geknoeid met zowel de elektriciteit- als watervoorziening. Stroom en water werden derhalve afgesloten. Een in het pakhuis aanwezige 35-jarige Rotterdammer werd aangehouden. De beide mannen werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* BEROVER IN WEGGENOMEN AUTO AANGEHOUDEN
Donderdagavond kort voor elf uur hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West op het Marconiplein een 34-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, aan, die daar in een 's morgens op de Franselaan geroofde auto reden. Daar was toen een 32-jarige Rotterdammer met geweld van zijn auto beroofd. Het slachtoffer was na het uitstappen door de 34-jarige man met een voorwerp op zijn hoofd geslagen, waarna de autosleutels, die hij nog in hand had, werden gepakt en vervolgens in zijn auto werd weggereden.
Donderdagavond belde een 48-jarige Rotterdammer de politie dat hij op de Schiedamseweg achter de auto van een man reed, die hem eind augustus, samen met een vrouw, vlakbij de Keileweg in en bij zijn auto had beroofd van zijn portefeuille en gouden ketting. Na onderzoek bleek dat de 34-jarige man en de 23-jarige vrouw in de auto reden, die 's morgens met geweld van de 32-jarige Rotterdammer afhandig was gemaakt.
De beide verdachten werd daarop aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* JONGEN NA MISHANDELING EN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN VAN BROMSCOOTER BEROOFD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Donderdagavond rond kwart over negen werd op de Bermweg een zestienjarige jongen uit Capelle aan den IJssel beroofd van zijn bromscooter. Het slachtoffer stond er te praten met twee vrienden, toen plotseling twee ongeveer achttienjarige knapen opdoken, waarbij de één hem mishandelde en de tweede het drietal met een vuurwapen bedreigde. Vervolgens werd de bromscooter gepakt en gestart, waarna het tweetal wegreed in de richting van het winkelcentrum De Terp.


* EENBENIGE BEROVER AANGEHOUDEN
Donderdagavond om zes uur werd een 42-jarige Rotterdammer op de Nassauhaven door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster aangehouden voor een straatroof die hij eerder die dag gepleegd had.
De Rotterdammer had omstreeks twaalf uur 's middags een 82-jarige vrouw beroofd op de Dadeltuin. De man had het slachtoffer beroofd van haar tas, toen hij haar passeerde op zijn bromfiets. Aan de hand van het door het slachtoffer opgegeven signalement - de dader had slechts één been - kon hij donderdagavond worden aangehouden. De bromfiets, waar de Rotterdammer op reed, bleek van diefstal afkomstig te zijn. In zijn bezit werd de geroofde tas niet aangetroffen, wel enkele persoonlijke bescheiden van het slachtoffer. De Rotterdammer, een harddrugsgebruiker, werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* BROMFIETSCONTROLES
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmorgen op de Trimbaan in Krimpen aan den IJssel een bromfietscontrole. Tussen half negen en half elf werden vijf bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij zestien bekeuringen aan de berijders werden uitgedeeld voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, geen verzekering en technische gebreken.
Ook politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdag een bromfietscontrole. Tussen kwart voor tien 's morgens en kwart voor twee 's middags werden op de Maasboulevard 45 brommers gecontroleerd. Daarbij werden zeventien berijders op de bon geslingerd voor teveel vermogen van hun vervoermiddel en geen helm op.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM/BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmorgen op de Blaak een snelheidscontrole en 's middags op de Burgemeester Van Walsumweg een algemene verkeerscontrole, terwijl collega's van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) 's avonds eveneens op de Burgemeester Van Walsumweg en 's middags op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs snelheidscontroles hielden. Tussen negen uur en kwart over elf gingen op de Blaak 49 automobilisten op de bon wegens te hoge snelheid, terwijl 's middags op de Burgemeester Van Walsumweg 21 automobilisten werden geverbaliseerd voor onder meer niet handsfree bellen, geen gordel om, rijden zonder rijbewijs en door 'rood' rijden. Tijdens de snelheidscontrole op de Burgemeester Van Walsumweg, tussen zeven en negen uur 's avonds, overschreden 4 van de 637 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
Tussen half vijf en half zes 's middags stond de snelheidradar op de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Daar kunnen binnenkort 88 van de 944 passerende automobilisten een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 86