Bloemencorso Aalsmeer


Aalsmeerse bloemencorso in eerste weekend van september:

Nederland's langste corso trekt feestend langs

Het 56ste Aalsmeerse bloemencorso bezoekt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september vier gemeenten en legt daarbij een afstand van bijna negentig kilometer af. Van die afstand wordt bijna zestig kilometer langs publiek gereden. Daarmee wordt deze editie van het Aalsmeerse corso (van alle 24 bloemencorso's die dit jaar in Nederland worden georganiseerd) de langste bloemenstoet van ons land en waarschijnlijk ook de langste ooit.

Bloemsierkunst
De toeschouwers langs de kant van de weg wordt gratis een boeket van ruim een miljoen bloemen aangeboden. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor, Bloemenveiling Aalsmeer. Het fleurige visitekaartje van de Nederlandse bloemsierkunst is fantastisch vormgegeven door tientallen vooraanstaande bloemenarrangeurs en verdeeld over twintig grote praalwagens en een kleine dertig rijk gedecoreerde personenauto's.

Feestje
Het Aalsmeerse bloemencorso heeft dit jaar met het thema 'It's party time!' een extra feestelijk tintje. De twintig grote praalwagens zijn gebaseerd op allerlei feestdagen, waarvan een aantal vast terugkeert. Er zijn verder wagens die getuigen van feestelijke gebeurtenissen die niet op vaste dagen plaatsvinden. Ook is er aandacht voor feesten die rond een bepaald thema worden gevierd. Het thema 'It's party time!' wordt muzikaal benadrukt vanuit tal van wagens en door tientallen muziekkorpsen uit het hele land die in de bijna drie kilometer lange stoet mee marcheren.

Route
Het langste corso trekt op vrijdag 5 september feestend door Kudelstaart (14.15 uur) en Aalsmeer (verlicht om 21.00 uur). Op zaterdag de 6de wordt Amstelveen (11.00 uur Stadshart), Amsterdam (15.30 uur over de Dam) en Badhoevedorp (21.00 uur verlicht) aangedaan. Zondag 7 september komen aan bod: Hoofddorp (11.00 uur Raadhuisplein), Nieuw Vennep (14.15 uur bij De Rustende Jager), Burgerveen (15.00 uur), Rijsenhout (15.30 uur) en Aalsmeerderbrug (16.45 uur). Voor de hele route staan alle doorkomsttijden vermeld op de website: www.bloemencorsoaalsmeer.nl . In drie dagen tijd wordt luchthaven Schiphol letterlijk door het Aalsmeerse corso omsingeld.

Nacht
De opbouw van de twintig praalwagens en de luxe personenwagens begint op donderdagmiddag 4 september om 16.00 uur en duurt voort tot in de kleine uurtjes van de Nacht van Aalsmeer. In een kluwen van honderden vrijwilligers, binders, ontwerpers, bouwers en arrangeurs wordt de laatste hand gelegd aan dit bloemrijke visitekaartje. Plaats van handeling is de bloemenveiling Aalsmeer, het grootste handelsgebouw ter wereld. De toegang is ook hier gratis.

ABC2003-08, Aalsmeer, 29 juli 2003