Productschap Wijn

Nieuws

Flavours of Chile

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 22 juli 2003
Flavours of Chile
Chileense handelsmissie in Nederland op 5 september 2003

Op vrijdag 5 september a.s. organiseren de Ambassade van Chili en ProChile in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar Flavours of Chile, een handelsmissie van een veertigtal Chileense producenten van verschillende productcategorieën. Momenteel worden er al veel producten naar Nederland geëxporteerd, voornamelijk fruit en wijn, maar Chili biedt nog veel meer.

Meer handelsrelaties met Chili
Flavours of Chile vindt plaats in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar en is uitsluitend bestemd voor de Nederlandse handel: importeurs, distributeurs, supermarktketens, groothandel, detailhandel en horeca, alsmede de vakpers. Naast de contacten tussen producenten en handel is er een zogenaamde Chile Showroom; een visuele voorstelling in beeld, geluid en met producten van de belangrijkste sectoren uit Chili. Verder kunt u de Chileense producten ook proeven; een andere manier om kennis te maken met dit Zuid-Amerikaanse land.

Chili is booming in Europa
Momenteel gaat ongeveer 40% van de Chileense export naar Europa en het doel is dit aandeel verder te vergroten. Sinds februari dit jaar heeft Chili een Politieke en Economische Samenwerkingsovereenkomst met de landen van de Europese Unie. Deze overeenkomst omvat onder andere het totale vrijlaten van tarieven en non-tarifaire maatregelen in de goederenhandel en geleidelijk aan ook voor de dienstverlening. En dat is goed nieuws, want hierdoor kunt u nog makkelijker met Chili in zee.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in het importeren van Chileense producten en wilt u een afspraak maken met een of meerdere Chileense producenten op

5 september aanstaande in Wassenaar?
Neemt u dan contact op met ProChile Nederland, tel. 070- 364 5252 of e-mail prochile_nl@wxs.nl. Op www.echile.nl vindt u een overzicht van deelnemende producenten aan deze handelsmissie.

Flavours of Chile vindt plaats op:

· Vrijdag 5 september 2003

· 11.00 uur tot 16.00 uur

· Kasteel de Wittenburg in Wassenaar

· Toegang uitsluitend voor genodigden

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met ProChile Nederland,
tel. 070- 364 5252, e-mail: prochile_nl@wxs.nl