Gemeente Voorburg-Leidschendam


Dubbelexpositie Anja Overdevest en Wilma ten Hacken

Van 5 tot en met 24 september 2003 is in de hal van het Stadskantoor, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam, werk te bezichtigen van Anja Overdevest en Wilma ten Hacken. In het kader van het door de gemeente Leidschendam-Voorburg gevoerde kunstbeleid wordt al jaren regelmatig aan, in het bijzonder, Leidschendamse en Voorburgse amateur-kunstenaars gelegenheid gegeven om in het Leidschendamse Stadskantoor te exposeren.

Anja Overdevest
Anja Overdevest is geboren en opgegroeid in Stompwijk en woont sinds kort in Nootdorp. Omdat zij altijd al van tekenen en schilderen hield, volgde zij een aantal jaren geleden een cursus aquarelleren bij de Vrije Akademie in Leidschendam. Na twee jaar lessen van docent Ton de Bruin te hebben gevolgd, is zij les gaan nemen van Ilana Shaul. Bij deze kunstenares heeft zij haar eigen stijl van aquarelleren verder kunnen ontwikkelen. Zij schildert het liefst mensen, dieren en landschappen.
Van Anja Overdevest zijn bij deze expositie een 17-tal werken te zien.

Wilma ten Hacken
Wilma ten Hacken is van beroep creatief therapeut. Ook zij volgde een cursus bij de Vrije Akademie (tekenen, schilderen en beeldhouwen). Zij vindt het belangrijk om stemmingen, emoties en ervaringen vorm te kunnen geven. Dit komt dan ook tot uiting in haar kunstwerken. Voor Wilma ten Hacken is het werken met verschillende materialen een blijvende zoektocht. In de loop van de jaren zijn verschillende thema´s/aspecten in haar werk gepasseerd. In haar huidige werk (olieverfschilderijen) staat vooral het ´creëren van ruimte´ centraal. Van haar is een selectie van 14 werken te bezichtigen.

Openingstijden expositie
De openingstijden van deze door de afdeling Welzijn georganiseerde expositie zijn:
overdag op werkdagen van 8.00 tot 15.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.