Ingezonden persbericht


Nederlanders azen op dagsucces

De vloeiende bochtencombinaties van het TT Circuit Assen vergen veel circuitkennis. En op dat gebied hebben de Nederlandse coureurs een voordeel ten opzichte van hun concurrenten. Bredanaar Jurgen van den Goorbergh switchte eind vorig jaar van de MotoGP naar de WK Supersport-klasse, maar zal tijdens de WK Supersport-race, net als Barry Veneman (Dalfsen) en wildcard rijders Torleif Hartelman (Hengelo Gld) en René Winkel (Vriezenveen) alles in het werk stellen voor een topklassering. Jurgen van den Goorbergh is de revelatie van het WK Supersport seizoen. De overstap van de tweetakt GP-racer naar de viertakt Supersport Yamaha kende in het begin van het seizoen wat strubbelingen, maar met vier podiumplaatsen, waaronder 3x een tweede plaats, is Jurgen de terechte nummer 2 in de WK-stand. Dat Jurgen het in deze nieuwe klasse prima naar zijn zin heeft bleek onlangs uit het feit dat hij nu al zijn contract voor volgend jaar in de SS600 heeft verlengd, met een optie om voor Yamaha in 2005 in het WK Superbike te gaan rijden... Jurgen: "Het is erg spannend in de strijd om de 2e plaats in het wereldkampioenschap (slechts 4 punten scheiden mij van Fujiwara en Chambon), hoewel de eerste plaats ook nog niet helemaal buiten bereik ligt. Maar de kans op de titel is met nog 3 races te gaan en 37 WK-punten achterstand op Chris Vermeulen (Ten Kate Honda) groot. Ik zal zeker keihard blijven knokken, maar als de eerste plaats niet lukt, dan zal ik zeker alles proberen om de 2e plaats in het WK te behalen. Het mooiste zou zijn als ik daarmee met een overwinning voor eigen publiek een eerste stap in de goed richting zet..

Ook de jonge EK-Superstock-coureurs Bob Withag (Borne), Ghisbert van Ginhoven (Ankeveen), RafaÎl Sinke (Den Haag) en Robert de Vries (Lelystad) kunnen wellicht voor een stunt voor eigen publiek kunnen zorgen, terwijl Robert Menzen Barger Compascum), Paul Mooijman (Nootdorp) en Bertus Folkertsma (Tzummarum) de Nederlandse wildcard-rijders bij de Superbikes zijn. Stunten deed het zijspanduo Van Gils-Van Gils met de 3e plaats in Monza en 2x een 5e en 2x een 6e plaats. Vader en zoon Van Gils pakten twee jaar geleden in Assen de 3e plaats! De broers Steenbergen (Kampen) zijn wederom van de partij, evenals Barneveld/Van Lith (Maartensdijk). Voor een ander oranje-tintje zorgen Chris Vermeulen (Aus) en Karl Muggeridge (Aus), de twee buitenlanders in dienst van het Nederlandse Ten Kate-Honda team. Vermeulen staat met 5 podiumplaatsen en 4 overwinningen aan de leiding in de WK Supersport tussenstand.

Tijdens het WK Superbike stunt Buell-rijder www.craigjones.com

6*****Sterren programma voor slechts 40 euro
's Werelds beste race-asfalt, de schuin oplopende bochten en het feit dat de race-fans de stuurmanskunsten van de coureurs nergens ter wereld van zo dichtbij kunnen aanschouwen, zorgen voor een supersfeer en steevast voor de meest spectaculaire en spannende races van het seizoen. De uiterst billijke entreeprijzen, een tribunekaart voor een hele dag Superbike spektakel is er al voor euro 40,-, vormen een ander pluspunt in de succesformule van het 6******sterren Superbike-programma (met 6 top-klassen) van het WK Superbike. Er zijn dit jaar 2 soorten toegangskaarten: Hoofdtribune (euro 50,-) en overige tribunes (euro 40,-), waarmee men op alle andere tribunes voor een Big Screen kan plaatsnemen. Omdat iedereen een zitplaats heeft, is de Noordlus afgesloten voor het publiek. Met het grote scala aan randactiviteiten op het circuit, de 5 Big Screen Vidiwalls voor de tribunes, Buell stuntman Craig Jones, het promodorp achter de Hoofdtribune en het Superbike UIT-weekeinde met optredens van diverse bands op verschillende podia in de binnenstad van Assen, blijft het fenomeen WK Superbike nog steeds het steeds groter wordende broertje van de Gauloises Dutch TT.

Extra aandacht voor motorrijders
De aan- en afvoer van de motorparkeerplaatsen krijgt tijdens de komende WK Superbike races extra aandacht van de TT-organisatie. Daar waar in het verleden bepaalde verkeersstromen elkaar kruisten, worden nu extra verkeersbegeleiders ingezet en meer afscheidingen geplaatst, waardoor de aan- en afvoer van de motorrijders van en naar de KNMV Verzekeringen Safe Parkings beter geregeld wordt.

Zie ook: www.knmvverzekeringen.nl

KNMV Verzekeringen Safe Parking
Op de motorparkeerplaatsen achter de Hoofdtribune en bij de Stekkenwal draagt KNMV Verzekeringen zorg voor de bewaking van uw motorfiets in de GRATIS motorstalling. Alle motoren die op de KNMV Verzekeringen Safe Parking staan zijn verzekerd tegen diefstal, dmv een secundaire dekking. Met andere woorden: ben je zelf verzekerd tegen diefstal, dan is je eigen risico gedekt en is je motor niet tegen diefstal verzekerd, dan wordt hij door KNMV Verzekeringen bij diefstal verzekerd tegen de dagwaarde. Overigens is van de twee grote bewaakte KNMV Verzekeringen Safe Parkings op het TT Circuit Assen de afgelopen jaren nog nooit een motorfiets gestolen. Let op het speciale KNMV Verzekeringen Safe Parking logo.

Publiek ontmoet topcoureurs tijdens GRATIS Open Paddock Het TT Circuit Assen biedt het publiek tijdens het WK Superbike weer de unieke mogelijkheid om eens een 'echte blik in de keuken' van de heren coureurs te werpen. Zo is er in navolging van vorig jaar een GRATIS Open Paddock op donderdagmiddag 4 september van 2 tot 6 uur, waarbij alle racefans via de Paddock-ingang en de tunnel het WK-rennerskwartier kunnen bezoeken. Op de dag voordat de trainingen beginnen, staat in het paddock de SBK-Ring, een soort boksring waarin fraaie dames de heren WK-coureurs introduceren die interviews geven, handtekeningen sessies doen en posters en caps weggeven.

Paddock-tickets en Pitwalk
Ook tijdens de trainingsdagen en op de wedstrijddag kunnen de toeschouwers tegen geringe bijbetaling een bezoek brengen aan het Paddock, de zogenaamde Working Area op het binnenterrein. Om de echte Superbike-sfeer te proeven kan men met een PADDOCK-TICKET bij de werkunits, vrachtwagens en motorhomes van de Superbike en Supersport teams kijken. Ook kunnen de racefans op zaterdag en zondag deelnemen aan de PITWALK, waarbij alle fabrieksmotoren en 's werelds topcoureurs van alle WK Superbike en Supersport topteams in de pitstraat zijn opgesteld. De speciale kaarten voor de Pitwalk en de Paddock-tickets zijn te koop aan de kassa's onder de Hoofdtribune. Voor de Pitwalk op zondagmorgen (11.10 - 11.30 uur) betaald men euro 15,-, op zaterdag (12.55 - 13.25 uur) euro 10,-. De Paddock-tickets kosten vrijdag euro 15,-, zaterdag euro 20,- en voor de wedstrijddag euro 25,-.

TT Circuit Assen bezorgt haar fans een extra WK-race Het TT Circuit Assen heeft bezorgd haar trouwe fans een extra WK-race tijdens de wedstrijddag van het WK Superbike op zondag 7 september aanstaande. TT-voorzitter Jos Vaessen en zijn bestuur hebben zich de afgelopen weken hard gemaakt om de voor de zaterdag geplande WK Zijspan race naar de zondag te verschuiven, om zo het publiek op de echte wedstrijddag een volledig WK-programma te kunnen bieden. De WK Zijspan race is namelijk enkele jaren geleden op eigen verzoek van de zijspancoureurs naar de zaterdagmiddag verhuist, omdat ze op die dag rechtstreekse TV-uitzendingen konden krijgen. Nu de live coverage is omgezet naar een samenvatting op de zondag, zag Jos Vaessen zijn kans schoon om de zijspanrace naar de zondag te halen. Nadat het verzoek bij de Italiaanse WK-organisatie FG Sport was neergelegd, kwam directeur Paolo Flammini later met het verzoek of het TT Circuit Assen niet een 2e WK Zijspanrace kon inplannen, omdat er een WK-race voor de driewielers was geschrapt op 22 mei op de Oostenrijkse A1-Ring. Het TT Circuit Assen kon gehoor geven aan het verzoek, zodat er nu zowel op zaterdagmiddag als op zondag een voor het wereldkampioenschap meetellende race voor de zijspanklasse wordt verreden, waarmee het TT Circuit Assen naast het GRATIS Open Paddock en SBK-Ring op donderdagmiddag 4 september nog weer voor een extra attractie zorgt voor haar motorsportfans.

WK Superbike tijdschema
Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september starten de trainingen om 09.00 uur en duren tot 18.00 uur. Op zaterdag staat tevens voor de eerste 16 Superbike-rijders vanaf 16.00 uur de superspannende Superpole op het programma die de uiteindelijke startpositie van deze rijders zal bepalen. De eerste race van 13 ronden die het WK Superside (zijspannen) maakt, wordt al op zaterdagmiddag verreden, en wel om 17.10 uur, direct na de trainingen en de Superpole. Zie het complete programmaoverzicht

200% LIVE met 5 Big Screen Vidiwalls
Het TT Circuit Assen heeft het verbeteren van de service voor het publiek hoog in het vaandel staan. Voorbeelden hiervan zijn de het gratis verspreide TT Circuit Assen Jaarprogramma, TT Event Radio 105,8 FM, optredens van stuntrijders, rondleidingen en de gratis digitale Pole Position Pas Nieuwsbrief die meer dan Ä 100 korting biedt. Extra service voor de racefans in 2003 is het wederom plaatsen van 5 Big Screen Vidiwalls voor alle zittribunes tijdens het WK Superbike. Zo hoeft men, net als tijdens de Dutch TT, naast de unieke sfeer werkelijk niets van de races te missen en kunnen alle uitrem- en inhaalacties 200% LIVE' (zelfs met herhalingen) worden gevolgd zoals thuis op TV.

Enjoy, don't destroy!
De TT-organisatie heeft voor uw veiligheid, die van de rijders en de medewerkers een aantal maatregelen moeten treffen. Tijdens afgelopen TT werkte het publiek uitstekend mee aan de oproep die ook de WK-coureurs deden, door massaal achter de hekken te blijven, waarvoor de TT-organisatie nog haar dank uitspreekt. Verder zijn er ook tijdens het WK Superbike, net als tijdens de Dutch TT, een aantal zaken wel en niet toegestaan:

WEL toegestaan bij World SBK
Frisdrank in plastic of karton
Water in plastic of karton
Koelbox met etenswaren.
Thermoskan met koffie of thee.

NIET toegestaan / thuis laten!
Géén Blik en glas meenemen.
Géén alcohol / bier meenemen.
Géén bouwmaterialen, tenten en Gereedschappen meenemen

Verboden waren kunnen naar de auto kunnen worden teruggebracht of indien men ze toch probeert mee te nemen, wordt men verzocht deze in de daarvoor bestemde containers te deponeren, waarna de goederen verbeurd worden verklaard.

Routes naar het TT Circuit Assen
Zorg dat je er om 09.00 uur bent !!! In verband met de verwachte drukte worden WK Superbike-bezoekers dringend geadviseerd vroeger dan anders naar Assen af te reizen, of voor het openbaar vervoer te kiezen. De Regiopolitie Drenthe en KLPD melden dat de verkeersafhandeling nagenoeg hetzelfde zal zijn als afgelopen jaren.

GRATIS TT Circuit Assen screensaver
Het TT Circuit Assen is al jaren op de digitale golven van Internet van de partij op www.tt-assen.com De site is interactief, snel, attractief, overzichtelijk en biedt naast alle info over het WK Superbike ook tal van leuke gimmicks voor de computergebruikers. Op de druk bezochte website kunnen race-fans gratis een nieuwe TT Circuit Assen screensaver met de 30 mooie actiefoto's en pitpoezen downloaden.

www.tt-assen.com/ttbabes-map2/indexbabes.html

Landmacht goede buur
Het TT Circuit Assen grenst aan het militair oefenterrein De Haar. Als goede buur springt de Koninklijke Landmacht tijdens de hectische dagen van de WK Superbikes bij om de toestroom van publiek goed te laten verlopen. Een deel van het oefenterrein is hiervoor uitgerust met wegenmatten en beschikbaar gesteld als parkeerplaats. In het promotiedorp achter de hoofdtribune heeft de landmacht de mogelijkheid gekregen zich te presenteren. Nadere informatie over de Koninklijke Landmacht vindt u op www.landmacht.nl

Voorverkoop voorkomt kassafiles
Voor het WK Superbike zijn twee soorten toegangskaarten verkrijgbaar: voor de overdekte Hoofdtribune met kuipstoeltjes (met zicht op Big Screen Vidiwall) en voor alle overige tribunes, dat zijn kaarten waarmee men op alle andere tribunes met zitplaatsen (met zicht op een Big Screen Vidiwall) kan plaatsnemen. Omdat iedereen een zitplaats heeft, is de Noordlus voor het publiek afgesloten. Kaarten zijn nog volop verkrijgbaar bij de diverse voorverkoopadressen en aan de kassa's. Verder onder andere bij alle 21 Motoport Motorzaken ( www.motoport.nl ), het VVV, Sigaren Klaassie en Tabak Lectuur Willem in Assen. Via de TT-infolijn 0900-Dutch TT ofwel (0900-388 2 488, 40 ct p/m/) en op www.tt-assen.com zijn alle voorverkoopadressen te vinden. Klik hier voor een overzicht van de toegangsprijzen

Superbike UIT-weekend
Assen zelf verandert ook tijdens de Superbike-dagen in een bruisende stad! De kermis ontbreekt weliswaar, maar de horeca in Assen staat weer borg voor vertier en vermaak. Gedurende drie dagen kunnen motorsportliefhebbers uit binnen- en buitenland, zowel op het circuit als in de Asser Binnenstad, genieten van het WK Superbike. De Stichting Evenementen Assen (Stevas en Bea), verzorgen in navolging van de Superbike races van voorgaande jaren op zaterdag 6 en zondag 7 september voor muziek, sfeer en festiviteiten. Zo zijn er op zaterdagavond 6 sept. Van 22.00 tot 01.00 uur vier podia met live-muziek. Op podium Brinkstraat: cover-rockformatie Dirty Boulevard; podium Koopmansplein: DJ-night; er zijn ook live bands op de podia aan de Rolderstraat en de Markt. De optredens beginnen om 21.00 uur. Aansluitend is er live-muziek in een 10-tal cafés in de Asser binnenstad.

Handige links
www.tt-assen.com
www.landmacht.nl
www.racesport.nl
www.worldsbk.com
www.superside.com
www.tenkateracing.com
www.ducati.com/racing
www.suzukicycles.com/racing
www.vdgoorbergh.com
www.knmv.nl
www.rubenxaus.com
www.race-planet.com
www.skyradio.nl
www.dutchtruckgrandprix.com
www.neilhodgson.com

Kalender TT Circuit Assen
4 sept.:Gratis Open Paddock & SBK Ring WK Superbike 14.00 - 18.00 uur 5-7 sept.: WK Superbike, WK Supersport,WK Zijspan + EK Superstock 7 sept.:Optreden stuntman Craig Jones in pauze WK Superbike 20-21 sept.: ONK wegraces Race of the Champions
27-28 sept.: Dutch Truck Grand Prix
4 okt.:Open Drents Kampioenschap Klootschieten