Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 27 augustus 2003

ZOMERKERMIS STAAT BOL VAN ACTIVITEITEN
Sander Foppele

Zoals u gewend bent, worden er in deze week ook weer tal van activiteiten rondom de kermis georganiseerd. Ook dit jaar zijn deze uw bezoek meer dan waard. Hieronder noemen we al wat spetterende activiteiten, zodat u enig idee heeft wat u tussen vrijdag 5 en woensdag 10 september te wachten staat.

We starten vrijdag 5 september met de tweede editie van het kermisconcert voor het goede doel. Zangeres Karin Bloemen verzorgt dit concert in de St. Brigidakerk, in samenwerking met het GMC en Sharaon en Maurice.

OPENING
Op zaterdag 6 september gaat de kermis echt van start als deze om 13.00 uur wordt geopend door wethouder W. Maasakkers. De opening vindt plaats bij eetcafé Ringo's op de Heuvel en wordt onder meer bijgewoond door het St. Catharina en Barbaragilde. De wethouder zal in de schiettent zijn schietkunsten laten zien, wellicht mikt hij wel midden in de roos? De opening wordt extra feestelijk gemaakt door de vrolijke muzikale klanken van een looporkest. Het orkest speelt later op de middag ook op de kermis en bij de terrassen.

SPETTERENDE OPTREDENS
Op de kermis mogen spetterende optredens natuurlijk niet ontbreken. Liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen maandagavond 8 september terecht op het podium aan de Dommeldalseweg, waar om 22.00 uur niemand minder dan Grad Damen op zal treden! Hij is onder meer bekend van de hits 'Hallo, ik hou van jou' en 'Selina'. Meezingen en
-deinen mag natuurlijk!

Ook de optredens van de Band zonder Banaan (zaterdag 6 september) en de Gebroeders KO (woensdag 10 september) van de kraker 'Ik heb een toeter op mijn autoscooter' zijn toppers. In het kermisprogramma vindt u overigens nog veel meer bands en optredens waar u heen kunt.

KERMISMARKT
Vandaag kunt u tussen 12.30 uur en 17.00 uur een bezoek brengen aan de speciale kermismarkt, die wordt gehouden op de Bezorgershof. In de Langstraat wordt ook nog een snuffel- en curiosamarkt gehouden met vijftig kramen. Let op de speciale Marktzomeractie die aan de kermismarkt is verbonden!

LOTERIJ
Aan de kermis is ook weer een loterij verbonden. De hoofdprijs is een geweldige scooter ter waarde van EUR 1900,00! Wilt u nog op vakantie? Dan komen de twee reischeques die u kunt winnen (ter waarde van elk EUR 225,00) zeker goed van pas! Uiteraard verloten we ook diverse troostprijzen.

De kermisexploitanten geven bij elke rit een lot weg. Deze loten kunt u op woensdag 10 september in een bus deponeren bij de St. Brigidakerk (bij het standbeeld 'De Wever'). Let op: dit kan ALLEEN op WOENDAG 10 SEPTEMBER TUSSEN 20.30 UUR EN 21.00 UUR! Op andere dagen staat de bus er namelijk niet en kunt u dus ook niet meedingen naar de fantastische prijzen!

Benieuwd of u een prijs hebt gewonnen? Sander Foppele (van Onderweg naar Morgen, Costa! en Westenwind) verricht om 21.00 uur de trekking van de loterij! Dit gebeurt ook weer bij de Brigidakerk. Sander zal tevens foto's en handtekeningen uitdelen op de kermis.

MEER INFORMATIE
Wilt u precies weten hoe het totale kermisprogramma er uitziet? U kunt het programma ook terugvinden in de speciale kermiskrant die op woensdag 3 september bij Middenstandsbelangen zit. Hierin staat ook veel andere informatie over de kermis.