Universiteit van Amsterdam



Persbericht
nr: 70

vrijdag 29 augustus 2003

Kleine internationale campus in voormalige Zeevaartschool aan de Prins Hendrikkade

Job Cohen opent nieuwe locatie UvA-International School en Duitsland Instituut Amsterdam

Burgemeester Job Cohen opent op vrijdag 5 september 2003 om 15.00 uur de nieuwe locatie van de International School for Humanities and Social Sciences (ISHSS) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA). De ISHSS en het DIA zijn verhuisd naar de Prins Hendrikkade 189 b (de voormalige Zeevaartschool) in Amsterdam. Het gerenoveerde gebouw bestaat uit vier lagen met werkplekken voor medewerkers van de ISHSS en het DIA, vier collegezalen, een computerruimte en een kantine. Dr. Sijbolt Noorda, voorzitter van het college van Bestuur van de UvA, houdt voorafgaand aan de opening een welkomstwoord.

Het gebouw - onderdeel van de voormalige Zeevaartschool - is gerenoveerd door Baneke, van der Hoeven Architecten. De studenten van de ISHSS zijn sinds september 2002 al gehuisvest in hetzelfde complex (rond de binnenplaats). Nu ook de rest van het complex in gebruik is genomen, is een kleine internationale campus ontstaan. Het gebouw en de binnenplaats zijn eigendom van Woonstichting de Key.

De ISHSS is een internationaal onderwijsinstituut verbonden aan de UvA op het gebied van sociale- en geesteswetenschappen. Studenten uit de hele wereld komen naar Amsterdam om deel te nemen aan de onderwijsprogramma s. Naast deze onderwijsprogramma s organiseert de ISHSS ook Engelstalige lezingen en symposia voor een breder publiek.

Het DIA is een onafhankelijke, wetenschappelijke stichting bij de UvA, gericht op de politiek, economie en geschiedenis van het moderne Duitsland. Het instituut houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en informatievoorziening over Duitsland en met de Duits-Nederlandse verhoudingen. Daarnaast organiseert het symposia en lezingen over ontwikkelingen in Duitsland en de positie van Duitsland in Europa. Sinds 2002 coördineert het DIA ook het Duitsland Programma voor het Hoger Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.


---


Universiteit van Amsterdam