Gemeente Apeldoorn

Historisch café op vrijdag 5 september

Vrijdag 5 september a.s. om 17.30 uur is er een Historisch Café in het museum aan het Raadhuisplein. Het café staat geheel in het teken van de Open Monumentendag van zaterdag 13 september.

Voor de eerste keer na de zomerperiode is er weer een Historisch Café. Iedereen die de geschiedenis en de monumenten van Apeldoorn een warm hart toedraagt is van harte welkom. Natuurlijk zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Thema van het Café is de Open Monumentendag. Dit jaar is het "Jaar van de boerderij". De "Open Monumentendag" sluit daarbij aan. De monumentale boerderijen in en rond Apeldoorn staan dan ook die dag centraal.

Gastspreker in het Café is de heer drs. John van Zuijlen, directeur van de landelijke Stichting Historisch Boerderij Onderzoek (SHBO) uit Arnhem. Hij is tevens de vice-voorzitter van de stichting "Jaar van de Boerderij".

De voorzitter van de SAM (de Sticht ing Apeldoornse Monumenten) de heer Harro Frieling zal het eerste exemplaar van het inmiddels bij velen bekende jaarlijkse monumentendagboekje aanbieden aan de heer Van Zuijlen.

U bent van harte welkom! Het café duurt tot ongeveer 19.30 uur.

Voor het laatst bijgewerkt op: 1-sep-2003 01:57