Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Martin Senff favoriet voor Open Arnhemse Schaaktitel

Het Open Schaak Kampioenschap van Arnhem dat van 5 tot 7 september wordt gespeeld, is opnieuw sterker en groter dan het voorgaande jaar. Inmiddels hebben zich een kleine tachtig deelnemers gemeld en de kans is dus nog steeds aanwezig dat ASV 100 schakers naar het Grand-café van het Lorentz Kennisintensief Ondernemerscentrum trekt.

Internationaal meester Ruud Janssen zal zijn titel helaas niet kunnen verdedigen. De Zevenaarse nummer tien van de Nederlandse plaatsingslijst is te druk met de voorbereidingen op het EK-jeugd in Montenegro, waar hij vier Nederlandse jeugdspelers begeleidt. Met de ASV'ers Frank Schleipfenbauer en Remco de Leeuw zijn wel de kampioenen van 1999 en 2001 weer van de partij. Of zij zich zullen kunnen mengen in de strijd om de bovenste plaatsen, is maar zeer de vraag.

De grootste kanshebber op de Open Arnhemse titel is nu de Duitse IM Martin Senff uit Katernberg. Senff heeft een FIDE-rating van 2452. De concurrentie zal moeten komen van oud-Open Nederlands kampioen Jaap Vogel, OSBO-kampioenschapfinalist Bram van den Berg, Emile Wüstefeld van BSG en de voor Amersfoort uitkomende Dmitri van Leent. Natuurlijk zullen de schaakliefhebbers ook benieuwd zijn naar de verrichtingen van het 15-jarige Duitse talent Martin Becker en de 13-jarige Vincent Rothuis.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.asv-schaken.nl waar tijdens het toernooi steeds direct na afloop van de ronden uitslagen, standen en rondeverslagen zullen verschijnen. Ook zullen elke ronde enkele partijen op de site van ASV te volgen zijn. Het toernooi vindt plaats in het Lorentz Kennisintensief Ondernemerscentrum, IJsselburcht 3 in Arnhem.

---