Gemeente Enschede

Officiële opening digitaal loket Oldenzaal


Enschede, 03-09-2003

Op vrijdag 5 september wordt het digitale loket van Oldenzaal officieel geopend door burgemeester Cammaert van Oldenzaal en wethouder Hassink van Enschede.
Het afgelopen half jaar hebben de gemeente Enschede en de gemeente Oldenzaal in het kader van het superpilotproject digitale loketten gezamenlijk activiteiten ondernomen om voor Oldenzaal een digitaal loket op te zetten. Door middel van een soepele samenwerking is een digitale loket voor de gemeente Oldenzaal tot stand gekomen.

Voor een aantal producten is het vanaf deze datum niet meer noodzakelijk om naar het stadhuis te gaan. Via de computer kan nu een aantal producten aangevraagd worden. De producten die vanaf 5 september online gaan, zijn: aanvraag kapvergunning, aanvraag uittreksel bevolkingsregister, aangifte verhuizing, inschrijving bouwkavels en bezwaar na-heffingsaanslag parkeerbelasting.

Het superpilotproject is een initiatief van het ministerie van BZK en Enschede is een van de pilots. De bedoeling van het project is dat er digitale loketten worden ontwikkeld die ook overdraagbaar zijn naar andere gemeenten. Met het project in Oldenzaal is gekeken in hoeverre het door Enschede ontwikkelde loket voldoet aan deze eis.

Het digitaal loket is te bekijken op www.loket.oldenzaal.nl en te vinden via de gemeentelijke website. In de loop van de jaren zullen er steeds meer producten aan het Oldenzaalse loket worden toegevoegd. Het digitale loket van Enschede bevat inmiddels zo?n 500 producten en zo?n 70 transactiemodules. In 2003 hebben al 123.982 personen het digitale loket van Enschede bezocht.

---

Gepubliceerd op 03-09-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar overzicht Persberichten