Provincie Zuid-Holland

Persbericht

03-09-2003
Gedeputeerde Leen van der Sar start werkbezoeken regio Zuid Eerste bezoeken in de Drechtsteden

Gedeputeerde Leen van der Sar (CDA) gaat dit najaar op bezoek naar de Drechtsteden. Alblasserdam, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht worden bezocht. Tijdens de werkbezoeken maakt Van der Sar kennis met de regio en laat hij zich informeren over lokale ontwikkelingen. Het eerste werkbezoek vindt vrijdag 5 september plaats in Alblasserdam.

In de gemeente Alblasserdam heeft Van der Sar eerst een gesprek met het college van Burgemeester en Wethouders. Daarna gaat hij samen met dit college een bezoek brengen hof Souburgh. Het hof Souburgh is een agrarisch gebied in de polder Souburgh. De eigenaar van dit gebied heeft het initiatief genomen om in de polder het zogenaamde Landgoedwonen te ontwikkelen. Landgoedwonen is een concept van exclusief en extensief wonen in een natuurlijke, bosrijke omgeving.

Gebiedsgedeputeerde
Leen van der Sar is namens de provincie Zuid-Holland de komende vier jaar betrokken bij de ontwikkelingen in de regio Zuid-Holland Zuid. Deze regio omvat Goeree Overflakkee, Hoeksche Waard en de Drechtsteden. De provincie en de gemeentebesturen werken in dit gebied samen met, agrarische organisaties, natuur- en landschapsorganisaties, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Als gebiedsgedeputeerde is Van der Sar verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van het gebiedsprogramma.

Volgende werkbezoeken
De data van de werkbezoeken naar de andere Drechtsteden zijn: 12 september Sliedrecht, 24 oktober Hendrik-Ido-Ambacht, 5 november Papendrecht en 13 november Zwijndrecht. Voor Dordrecht is de datum nog niet bekend. De werkbezoeken aan de gemeenten in Goeree-Overklaffee en de Hoeksche waard vinden begin 2004 plaats.