Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-09-2003

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 05 september
Nederland 2 ­ 21.30 uur

Spraakmakende zaken in tros vermist

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen kan TROS VERMIST direct resultaat melden. Het hondenteam dat werkt in opdracht van het programma heeft op 31 augustus in Frankrijk het stoffelijk overschot aangetroffen van Sybrand Brouwer. De Nederlandse man was vermist sinds 19 juli, toen hij in verwarde toestand vertrok van een Franse camping. De vrijwilligers, die deel uitmaken van de Reddings Honden Werkgroep Westervoort, vonden Sybrand al op de eerste zoekdag.

Verder in TROS VERMIST aandacht voor de zaak Anton Bosma. Op donderdag 4 september begon het proces tegen Guus van G. (62) uit Acquoy. De therapeut wordt ten laste gelegd dat hij zijn cliënt Anton Bosma in een hulpeloze toestand heeft gebracht terwijl hij tot zijn verzorging verplicht was. Bosma verdween in 1999 tijdens een therapeutisch verblijf in Frankrijk. Pas een jaar later werd zijn lichaam - onder vreemde omstandigheden - in de directe omgeving gevonden.

Ook besteedt TROS VERMIST aandacht aan de zaak Ari Knops. Twee jaar na de raadselachtige verdwijning van Ari Knops (63) uit Spijkenisse meldde zich onlangs een nieuwe getuige met een opmerkelijke verklaring. Op maandag 2 juli 2001, de dag dat Knops verdween, zag de getuige hem bij de sluis in het Hartelkanaal bij Spijkenisse, waar hij zijn auto stond te repareren. Dichtbij liepen twee Antilliaanse mannen. TROS VERMIST zoekt nu de twee mannen, die ook later nog gesignaleerd zijn in de auto van Knops. Mogelijk beschikken zij over belangrijke informatie over de spoorloze Knops.

Tevens meldt TROS VERSMIST in deze uitzending dat Fleur en Claire Hoogeweg, de twee kleuters die door hun moeder verborgen gehouden werden voor hun in Frankrijk wonende vader, terecht zijn. Aan de martelende onzekerheid van vader Donald kwam een einde toen de politie de twee meisjes na een telefoontap in Oosterbeek traceerde. Tijdens hun onderduikperiode van ruim een half jaar moesten ze andere namen gebruiken om herkenning te bemoeilijken. Op dit moment is TROS VERMIST onder meer op zoek naar de 18-jarige Kim Lemmens. Ze verdween in november 2002 uit Maastricht in het gezelschap van een Marokkaanse man. Sinds mei van dit jaar is ze voor haar familie totaal onbereikbaar.