Eemland zuid 09.30 uur

Utrecht 5-9-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Winkeldief aangehouden
AMERSFOORT - Een 45-jarige man uit Amersfoort werd donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur aangehouden nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd.
De man werd door personeel betrapt toen hij met goederen een winkel aan het Sint Jorisplein wilde verlaten zonder te betalen. Toezichthouders die in de buurt liepen, konden de man op de Utrechtsestraat aanhouden waarna hij werd overgedragen aan de politie. Bij de man werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren.
De Amersfoorter werd geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Auto in kanaal
AMERSFOORT - Donderdagavond omstreeks 20.15 uur raakte aan de Grote Koppel een auto te water.
Een 18-jarige jongeman stond met zijn auto met de neus in de richting van het kanaal geparkeerd. Toen hij wilde wegrijden, stond de auto in de eerste versnelling terwijl hij dacht dat hij de auto in de achteruit had staan.
De auto schoot naar voren en kwam in het kanaal terecht. De 18-jarige automobilist kon met de 20-jarige inzittende de auto en het kanaal verlaten met behulp van twee agenten.

Autokraker op de vlucht
AMERSFOORT Donderdagavond werd aan de Parelhoenstraat een man betrapt die bezig was in te breken in geparkeerde autos. De autos stonden op de parkeerplaats van het zwembad.
Een 20-jarige en 62-jarige man, beiden uit Amersfoort, probeerden de man tegen te houden. Hij bedreigde hen met een scherp voorwerp. De 62-jarige man werd hierdoor geraakt. Daarna sloeg de verdachte op de vlucht met achterlating van zijn fiets en tas.
Het 62-jarige slachtoffer moest in het ziekenhuis behandeld worden. Agenten troffen de fiets en de tas met gestolen goederen aan. De verdachte wist te ontkomen.

Man ernstig gewond
AMERSFOORT Een 51-jarige man uit Amersfoort raakte donderdagavond omstreeks 18.00 uur ernstig gewond toen hij op zijn snorfiets tegen een paal was aangereden aan de Garietstraat.
Vermoedelijk is de man met zijn voorvork tegen de paal gebotst. Hij werd in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis.