PLURIFORM-NOVOS

Gemeenten krijgen nu een beter beeld van genomen beslissingen

Gemeenten kunnen nu een beter beeld krijgen wat er van het beleid voor oud- en nieuwkomers terecht komt. Gemeenten belast met de uitvoering van het beleid voor oud- nieuwkomer kunnen met behulp van Informatie Communicatie Technologie van Pluriform-NOVOS beter volgen of genomen maatregelen het gewenste effect sorteren. Met het geavanceerde informatie systeem wordt het maatschappelijke nut van investeringen in oud- en nieuwkomerbeleid meetbaar. Voor beleidsmakers heeft dit grote voordelen. Men beschikt niet alleen over realtime rapportages, maar uit het informatie systeem kan veel verrijkte informatie worden gehaald die van nut kan zijn bij het aanbieden van vervolgtrajecten.

Pluriform-NOVOS is ontwikkeld met software van Pluriform-software te Veghel. Pluriform-NOVOS is reïntegratie software voor het beheren van nieuw- en oudkomerstrajecten en educatieve- en reïntegratietrajecten. Pluriform-NOVOS biedt aan gemeenten, opleidingsinstituten en reïntegratiebedrijven een Cliëntvolgsysteem voor cliëntregistratie, trajectbeheer en rapportage.

Het informatie systeem werkt met behulp van internettechnologie. Dit heeft grote voordelen voor gebruikers en partners in uitvoering van beleid. Uitvoerders van het beleid en gebruikers hoeven geen extra investeringen te doen in hardware en software. Het bezit van een PC met Windows 95 of hoger als besturingssysteem en een 56K modem, ADSL of kabelaansluiting is voldoende om als volwaardig gebruiker van het informatie systeem toegang te krijgen.

Dit maakt het mogelijk dat kantoorpersoneel, trajectbegeleider, intaker, opleidingsinstituut en coördinator van het beleid op hetzelfde Cliëntvolgsysteem onafhankelijk van elkaar, vanaf elk gewenste locatie kunnen werken. Dit zou een doorbraak zijn om ook de kwaliteit van het geboden beter te meten.