Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 5-9-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Aanranding
UTRECHT- Afgelopen woensdag is een 23-jarige-vrouw uit Maarssenbroek door een groep jongens, allen inwoners van Utrecht in de leeftijd van 15 tot 35 jaar, aangerand op de Lunettenbaan. Omstreeks 21.20 fietste zij over een bruggetje langs een groep van ongeveer zes jongens. Toen ze alle jongens was gepasseerd werd ze bij haar middel vastgepakt en deels van haar fiets afgetrokken. Haar fiets werd vastgehouden waardoor ze niet verder kon fietsen. Vervolgens werd ze betast.

Uiteindelijk wist ze weg te komen en is naar vrienden gefietst. Daar werd de politie gebeld. De politie wist in de omgeving vijf verdachten aan te houden die aan het signalement voldeden.

Rijden zonder verzekering
UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man bekeurd voor het onverzekerd rijden in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de Indusdreef rijden. Het voertuig was ter hoogte van de ruitensproeiers voorzien van blauwe neonlampjes. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gewezen op de lampjes die verboden zijn. Navraag bij de meldkamer leerde dat het voertuig tevens niet verzekerd was. Het voertuig werd weggetakeld en de 26-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een proces-verbaal.

Autodief aangehouden
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die wordt verdacht van het stelen van een auto.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende man een gestolen voertuig geparkeerd zou hebben op de Sparstraat. Politiemensen in een onopvallend surveillance voertuig gingen poolshoogte nemen en zagen rond 18.10 uur een man in de auto stappen en wegrijden in de richting van de Omloop.

Na een korte achtervolging werd het voertuig aan de kant gezet in de Anton Geesinkstraat. De 32-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en het voertuig in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat het voertuig was gestolen in Maarssen. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.

Auto onderbedreiging gestolen
UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden voor het onder bedreiging stelen van een auto.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen onder bedreiging een auto op het Stationsplein hadden gestolen. Het voertuig zou zijn weggereden in de richting van de Vleutenseweg. Ter hoogte van de wijk Lombok zagen agenten het voertuig met de twee inzittenden staan. Beiden verdachten twee mannen van 36 jaar uit Utrecht en Rotterdam werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.