Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 05 september 2003

De scholen zijn weer begonnen

TILBURG - In het kader van het project: De scholen zijn weer begonnen, controleerde de politie gisterenmorgen in de buurt van een school bij de Berkdijksestraat het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd. Er werd een proces verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een helm. Verder werden er een aantal bestuurders gewaarschuwd voor het niet dragen van de autogordel.

Beroving

TILBURG - Gisteren, rond de klok van 14.30 uur werd op het Stadhuisplein, een 20 jarige man uit Kaatsheuvel het slachtoffer van een beroving.
De man liep over het Stadhuisplein en belde met zijn mobiele telefoon. Plotseling werd de telefoon door een onbekende man uit zijn hand getrokken. De dader rende weg in de richting van de Emmapassage.

Rijden onder invloed

TILBURG - Gisteren rond 19.45 uur, controleerden agenten een 51-jarige Tilburger, die op dat moment met zijn auto in de Oeverstraat reed. De man bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de man, na een blaastest, 620 ug/l, zijnde 1,40 promille alcohol in zijn bloed had.
Het rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur, kon de man vertrekken. TILBURG - Vanmorgen, rond de klok van 04.00 uur, hielden agenten in de parkeergarage van de Emmapassage een 21-jarige Tilburger aan, die kort voor de aanhouding onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.
De Tilburger had tijdens het achteruit rijden een geparkeerde auto over het hoofd gezien. Op het bureau bleek dat de Tilburger na een blaastest, 775 ug/l, zijnde 1,80 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur, kon de Tilburger huiswaarts keren.

Autodief rijdt slachtoffer aan

TILBURG - Op donderdagavond 04 september, rond 23.55 uur, kregen agenten de melding van een aanrijding met letsel op de Paleisring. Op de Paleisring zagen de agenten een Tilburgse vrouw, leeftijd vooralsnog onbekend, op het fietspad liggen. De vrouw bleek te zijn aangereden door haar eigen auto. Rond 23.45 uur parkeert de echtgenoot van het slachtoffer zijn auto met draaiende motor op de Paleisring, onder de Kattenrug. Hij wil zijn vrouw ophalen die op dat moment in de hal van de flat op hem wacht. Toen de man een aantal meters van zijn auto weg was stopt er een scooter bij de auto. Op de scooter, die rood van kleur is, zitten twee personen. De duopassagier van de scooter stapt af en neemt plaats op de bestuurderszitplaats van de auto. Dit trekt de aandacht van zowel de man als zijn vrouw. Beiden lopen terug naar de auto. Hierop geeft de autodief gas en rijdt met zowel het voorwiel als achterwiel over de vrouw.
De vrouw is overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis. In het ziekenhuis bleek ze een snijwond in haar arm te hebben. Ter observatie werd ze voor de nacht opgenomen.
De auto van het slachtoffer is een tiental meters verder op de Paleisring tegen een paaltje tot stilstand gekomen. De autodief is gevlucht.
De politie is op zoek naar getuigen.

Bromfietscontrole

OISTERWIJK - Gisteren, tussen 16.00 uur en 21.00 uur, hebben agenten van het team Oisterwijk een bromfietscontrole gehouden. In de omgeving van de Burgemeester Verwielstraat en de Joannes Lenartzstraat kregen in totaal 16 bromfietsbestuurders een proces verbaal. Er werden tien processen verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de snelheid, twee voor het niet dragen van een helm, een voor een onverzekerd rijden en voor technische gebreken.
---

Bron: Desiree Brabers