Politie Groningen

Persberichten vrijdag 5 september 2003

Provincie Groningen 5-9-2003 -

Groningen: snorfietser (34) zwaar ten val
De politie trof donderdagavond op het Hoendiep een 34-jarige snorfietser uit Den Horn aan die hard ten val was gekomen. Meerdere getuigen hadden de man slingerend zien rijden. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man afgenomen.

Groningen: voetganger aangereden op zebrapad
Een 25-jarige voetganger uit Valthermond werd donderdagmiddag op een voetgangersoversteekplaats op de Antonius Deusinglaan aangereden door een 56-jarige automobilist uit Sappemeer. De voetganger liep een zware hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobiliste slaat over de kop
Door nog onbekende oorzaak raakte een 27-jarige automobiliste uit Hoogezand donderdagmiddag op de Europaweg de macht over het stuur kwijt. De vrouw belandde tegen de vangrail, sloeg met de auto over de kop en kwam tot stilstand tegen de middenbermvangrail. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto is door een berger weggesleept.

Groningen: lastige dronken man
Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht in de Schoolstraat aangehouden voor baldadigheid nadat hij een fiets met een grote boog in de richting van een vriend gooide. Hij werd na het bureau gebracht waar hij na het afleggen van een verklaring het pand moest verlaten. Daarbij beledigde hij de agenten en werd opnieuw aangehouden. Gezien zijn kennelijke staat van dronkenschap is hij eerst ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Vondellaan, Helperzoom en Paterswoldseweg werd donderdagavond gecontroleerd en geverbaliseerd voor rood licht (14 bonnen) en de gordelplicht (10). Op de Osloweg werd donderdagochtend gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Van de 205 gecontroleerde voertuigen bleken er 9 overtredingen te zijn. Op de WA Scholtenstraat werd donderdagochtend een 37-jarige fietser uit Groningen betrapt op het rijden door het rode licht. Omdat de man een valse naam opgaf werd hij aangehouden. Nadat de juiste naam op het bureau boven water kwam werd een proces-verbaal opgemaakt. Een 61-jarige automobilist uit Groningen werd donderdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed op de Noorderhaven. Op het bureau blies hij een promillage van
1.0. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: aanhouding voor heling
Een 33-jarige man uit Groningen werd donderdagavond door agenten gezien op het Gedempte Zuiderdiep waar hij goederen probeerde te verkopen aan voorbijgangers. Bij nadere controle bleek de man in een plastic tas drie autoradios bij zich te hebben waarvan de herkomst onduidelijk was. Hij werd aangehouden op verdenking van heling en is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: gestolen fiets weer terug
Een 29-jarige Stadjer zag donderdagmiddag een 35-jarige man uit Groningen op zijn onlangs gestolen ATB fietsen. Hij kon de man volgen tot een woning in de Blekerstraat en waarschuwde de politie. De gestolen fiets werd aangetroffen en de 35-jarige man werd aangehouden op verdenking van diefstal of heling. Na het afleggen van een verklaring op het bureau werd hij op vrije voeten gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal.

Holwierde: drie gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Berumerweg met de Hogelandsterweg bij Holwierde zijn donderdagmiddag twee vrouwen en een peuter gewond geraakt. Zij zijn voor nader onderzoek met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 36-jarige automobiliste uit Warffum, haar 1-jarig zoontje en een 33-jarige familielid, een inwoonster van Den Andel. Zij reden in hun personenauto over de Hogelandsterweg, komende uit de richting Delfzijl en kregen op de kruising geen voorrang van de andere automobilist, een 50-jarige inwoner van Bierum, die de kruising vanaf de Bierumerweg opreed. Het gevolg was een botsing waarbij de auto van de vrouw uit Warffum verderop op de kop in de sloot terechtkwam. Daarbij raakte het familielid beklemd. Zij moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De bestuurster en haar zoontje konden zo uit het wrak komen. De 50-jarige Bierumer bleef ongedeerd. De beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

ER KOMEN NOG ENKELE BERICHTEN UIT DE REGIO