HEINEKEN NEDERLAND B.V.

Reorganisaties bij Heineken in Nederland

Binnen de verschillende organisatieonderdelen van Heineken in Nederland wordt aan een aantal reorganisaties gewerkt. Dit is nodig om een gezonde bedrijfsvoering in de toekomst zeker te stellen. De reorganisaties worden in twee jaar gefaseerd uitgevoerd. Naar verwachting verdwijnen er hierdoor 450 arbeidsplaatsen. Met de vakorganisaties is eind 2002 een Sociaal Plan overeengekomen.

De reorganisaties hebben betrekking op alle organisatieonderdelen van Heineken in Nederland en medewerkers op alle niveaus. Steeds zal hierbij het accent liggen op efficiency en kostenbesparingen. Zo zal een aantal ondersteunende afdelingen worden gecentraliseerd. Om de personele gevolgen van deze reorganisaties op te vangen, is Heineken eind 2002 een Sociaal Plan overeengekomen met de vakorganisaties. Dit plan voorziet er in dat de betrokken medewerkers één tot anderhalf jaar worden begeleid bij het zoeken naar een nieuwe baan, in eerste instantie binnen Heineken en zonodig daar buiten.

Om de kosten van deze reorganisaties te dekken, zal in 2003 een voorziening ten laste van het resultaat worden getroffen van naar schatting EUR 70 miljoen. Het is de verwachting dat deze kosten in drie jaar zijn terugverdiend.

Heineken anticipeert met deze maatregelen op de voortgaande structurele lichte daling van de Nederlandse biermarkt. Heineken is ervan overtuigd dat de in gang gezette maatregelen nodig zijn om haar leidende positie in Nederland te kunnen blijven versterken.

Zoeterwoude, 5 september 2003


---

---