Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Overval in scène gezet

Slachtoffer zet overval samen met overvaller in scène, beiden zitten vast

Enschede

Het hieronder cursief gedrukte, is donderdag 4 september als persbericht gebracht.

Donderdagmorgen 4 september, om ongeveer 07.50 uur werd gemeld, dat even daarvoor op een restaurant in het NS Station aan het Stationsplein in Enschede, een overval had plaatsgevonden. Een medewerker van het restaurant was even daarvoor met de trein aangekomen en had juist de toegangsdeur van de zaak geopend en gesloten. Op dat moment werd op de deur geklopt en de medewerker dacht dat het zijn collega was. Hij opende de deur opnieuw, waarop een man binnenkwam die om geld vroeg. Onder bedreiging van mogelijk een vuurwapen, die de overvaller onder zijn jas hield, werd de medewerker gedwongen een nog onbekend geldbedrag uit de kluis, die hij moest openen, af te geven. Hierop rende de overvaller weer weg en stapte in een auto. Dit werd gezien door een medewerkster van het restaurant die net aan kwam. Zij noteerde het kenteken van de auto, wat aan de politie werd doorgeven. Het kenteken van de auto bleek op naam te staan van een inwoner van het Drentse Emmen en onmiddellijk werden de politieregio's IJsselland en Drente ingeseind. Dit resulteerde in het feit dat om ongeveer 08.50 uur de bewuste auto in de omgeving van Hardenberg werd gesignaleerd en de bestuurder, een 43 jr. Emmenaar, werd aangehouden. Hij zal met de auto worden overgebracht naar Enschede waar het verdere onderzoek zal worden verricht.

Tijdens het onderzoek werd al snel duidelijk dat de medewerker van het restaurant, die was overvallen, zelf een rol had gespeeld in de overval. Samen met de in de omgeving van Hardenberg aangehouden 43 jr. Emmenaar, heeft deze medewerker de overval in scène gezet. De medewerker, een 25 jr. man uit Emmen, is donderdagavond 4 september, in zijn woonplaats door de plaatselijke politie aangehouden en naar Enschede overgebracht. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Het buitgemaakte geld, ongeveer 7800 euro, werd na de aanhouding in de auto van de 43 jr. aangetroffen. Ook is gebleken dat geen gebruik is gemaakt van een vuurwapen. (bps: 03-116592)

Rijden onder invloed

Met 1.05 promille achter het stuur van een auto

Haaksbergen

Surveillerende politiemensen, viel vrijdagmorgen 5 september, om ongeveer 01.20 uur op de Goorsestraat in Haaksbergen, het rijgedrag op van een naar later bleek 19 jr. automobilist uit Haaksbergen. Op de Binnenveldweg, ook in Haaksbergen, werd de auto aan de kant gezet en bleek dat de 19 jr. te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.05 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt (bps: 03-117007)

Bromfietsdief aangehouden

Eigenaar treft bromfiets aan, dief aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 5 september om ongeveer 01.45 uur, worden surveillerende politiemensen in de binnenstad van Enschede, aangesproken door een 31 jr. Enschedeer, die hen verteld dat hij zijn gestolen bromfiets heeft aangetroffen op de Bolwerkstraat in Enschede. Van deze diefstal had hij op 3 september aangifte gedaan. Op de Bolwerkstraat werd de bewuste bromfiets aangetroffen met daarbij een 20 jr. Enschedeer. Bij controle bleek het inderdaad om de gestolen bromfiets te gaan. De 20 jr. kon geen goede verklaring geven voor het feit waarom hij die bromfiets in zijn bezit had. Hij is aangehouden en aan het bureau opgesloten. De bromfiets is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-116509)

---- --