DESSO

Lokomotiv Moskou voortaan op een 100 % Nederlands veld

Russische kampioen volgt het voorbeeld van andere Europese topclubs.

Oss, 5 september 2003

Lokomotiv Moskou is de meest recente en tevens de eerste Russische topclub die voor het DD GrassMaster-systeem gekozen heeft. Real Madrid, Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Feyenoord, NAC, Excelsior en de Spaanse voetbalbond spelen al op zo'n versterkt natuurgrasveld. Het was Real Madrid dat Lokomotiv Moskou op het idee bracht om hetzelfde systeem te installeren in hun stadion.

Tijdens de Champions League-wedstrijd van Lokomotiv Moskou en Real Madrid in maart 2003 was het stadionveld door de strenge winter in erg slechte staat. De manager van Real Madrid attendeerde het clubbestuur van Lokomotiv zodoende op zijn ervaring met het DD GrassMaster-veld in het Bernabeu-stadion en wees hen ook op de onberispelijke kwaliteit van het Madrileense veld tijdens de heenwedstrijd.

De reacties van de Russische spelers na deze wedstrijd en de positieve ervaringen van Real Madrid overtuigden het voltallige clubbestuur van Lokomotiv om de voordelen van het DD GrassMaster-systeem voor het eigen stadion nader te onderzoeken. Na een bezoek aan een aantal Nederlandse DD GrassMaster-velden en Hendriks Graszoden, de producent van het natuurgras, besliste Lokomotiv om op korte termijn dit systeem aan te leggen.

De drie weken durende installatie van de kunstgrasvezels gebeurt in samenwerking met de Russische partner Bamard Moskou en start deze week. Het nieuwe veld zal tijdig klaar zijn voor de eerste Champions League-wedstrijd in eigen stadion, op 30 september tegen Arsenal FC.

Einde persbericht

Aan de redactie
Over het DD GrassMaster-systeem:
20 miljoen kunstgrasvezels worden door een computergestuurde machine 20 cm diep geïnjecteerd in een natuurlijke grasmat. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels. De kunstgrasvezels maken 3 % uit van het hele voetbalveld en verankeren de graszoden tot een zeer stabiel en vlak veld.
Wereldwijd spelen en trainen 200 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden. DD GrassMaster is een gepatenteerd product van Desso DLW Sports Systems.

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m2 kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Oss en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.