Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-09-2003
Persberichten van vrijdagmorgen 5 september 2003 Ernest Zinsmeijer 0593-361127 of 06-22662875

Jongeman aangehouden na vernieling bushokje
ASSEN De politie kreeg donderdagmiddag rond 16.00 uur een melding binnen van vernieling van een bushokje aan de Thorbeckelaan. Een getuige zag dat een jongeman een ruit vernielde en gaf het signalement door. Meteen daarop is een 14-jarige verdachte uit Aalden aangehouden. Hij is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man valt over betonblokjes op N34
De politie kreeg vrijdagmorgen rond 5.45 uur een melding binnen dat er een man met een fiets verdwaasd rondliep bij een bezinestation aan de N34 ter hoogte van Zuidlaren. De man, een 55-jarige inwoner van Amsterdam, was op zijn fiets onderweg van Amsterdam naar Assen. Terwijl hij door de berm langs de N34 reed richting Groningen, botste hij tegen een aantal betonnen blokjes aan. Vervolgens viel hij op straat en bleek een diepe hoofdwond te hebben opgelopen. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

7-Jarig meisje aangereden bij oversteken
HOOGEVEEN Een 7-jarig meisje uit Hoogeveen botste donderdagavond omstreeks 19.00 uur aan de Lomanlaan op de voorruit van een personenauto. De 72-jarige bestuurster van de wagen kon de aanrijding niet voorkomen. Het meisje liep tussen geparkeerde autos door de straat op. In het ziekenhuis bleek alles goed te zijn met het meisje.

Tweemaal 190,- boete wegens rijden onder invloed

RODEN Een 33-jarige man uit Roden is donderdagnacht rond kwart voor één aangehouden aan de Hullenweg wegens het rijden onder invloed. De man blies 315 ugl. Hij krijgt een boete van 190,- EMMEN Een 34-jarige man uit Emmen is donderdagnacht omstreeks 1.30 uur aan de Prinsenlaan aangehouden met alcohol op achter het stuur. De bestuurder blies 285 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een zelfde boete.

Gokkasten opengebroken bij inbraak
UFFELTE Donderdagnacht omstreeks 2.00 uur is ingebroken in een café aan de Rijksweg. Daarbij zijn gokkasten opengebroken waarbij geld is weggenomen. De 59-jarige eigenaar deed aangifte.

Verdachten aangehouden na gewapende overval
GIETEN Donderdagavond tegen 22.30 is een speelhal aan de Stationsstraat overvallen. Een man met een bivakmuts op en een pistool in de hand eiste geld van de medewerkster en wilde het kantoor binnenlopen. Door kordaat optreden van de medewerkster en een bezoeker sloeg de overvaller op de vlucht, zonder iets buit te maken. Samen met een mededader die buiten stond ging hij er vandoor. Getuigen wisten een goed signalement te geven. Inmiddels waren meerdere surveillance-eenheden op weg naar Gieten. Een van de autos trof de verdachten aan in de omgeving. De twee mannen, 31 en 32 jaar oud en afkomstig uit Groningen, zijn voor een nader onderzoek ingesloten.