Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - politie neemt rijbewijs af van beschonken Ossenaar Publicatiedatum: 05-09-2003

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Westervoortsedijk in Arnhem het rijbewijs afgenomen van een 23-jarige automobilist uit het Brabantse Oss. De man zat achter het stuur van zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Beveiligingsmedewerkers hadden de Ossenaar gesignaleerd en meenden dat de Ossenaar dronken was, gelet op diens rijgedrag. Nadat zij de politie hadden gewaarschuwd wist die de Ossenaar te onderscheppen. Na de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,77 (bijna drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid). De Ossenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod en moest zijn reis op een andere wijze voortzetten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - haastige Duitser moet verkeersboete alsnog betalen Publicatiedatum: 05-09-2003

Een kennelijk gehaaste 43-jarige automobilist uit het Duitse Wickede heeft een verkeersboete wegens een eerdere snelheidsovertreding donderdag alsnog moeten betalen. De man reed even voor elf uur 's avonds achter een politiewagen over de A-12, ter hoogte van Arnhem en vond dat de agenten, die daar 100 km/u reden in verband met de daar geldende maximumsnelheid, kennelijk te langzaam reden. Door lichtsignalen te geven en te claxonneren wilde hij de agenten bewegen opzij te gaan. De agenten gaven de Duitser een stopteken en wilden hem aanspreken over diens rijgedrag. Bij controle kwam aan het licht dat de man nog een boete had openstaan van ruim 150 euro wegens een snelheidsovertreding eerder in Nederland. De boete kon gelijk worden geïnd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers aangehouden na bedreiging agenten Publicatiedatum: 05-09-2003

Twee Arnhemmers van 20 en 22 jaar zijn donderdagavond op de Koningsweg in hun woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging van twee agenten van het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie. De agenten waren rond half tien bezig met een radarsnelheidscontrole toen de beide Arnhemmers passeerden. Op een gegeven moment kwamen de beide Arnhemmers op de agenten van het VHT af en beledigden en bedreigden hen. De beide agenten wilde hierop de Arnhemmers aanhouden, maar het tweetal ging er vandoor in hun auto. Met hulp van collega's en ambtenaren van de Koninklijke Marechaussee kon het tweetal alsnog worden aangehouden. Aangezien beide aangehouden verdachten militair bleken te zijn wordt het verdere onderzoek gedaan door de Koninklijke Marechaussee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - Oosterbeker aangehouden na bedreiging Publicatiedatum: 05-09-2003

Een 30-jarige inwoner van Oosterbeek is donderdag in het centrum van zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 45-jarige buurman. Beiden hadden onenigheid over een erfafscheidingskwestie, waarbij door de verdachte Oosterbeker bedreigingen waren geuit. Bij een daarop volgende schermutseling zou de verdachte ook met een mes hebben gedreigd. Gewaarschuwde agenten kwamen tussenbeide om de ruzie te sussen, maar de verdachte bleef doorgaan met het uiten van dreigementen. Hierop is hij door de agenten aangehouden. Het mes werd hem afgenomen en is in beslag genomen. De verdachte Oosterbeker is in verzekering gesteld. De 45-jarige buurman van de verdachte deed bij de politie aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren/Doesburg - bekeuringen bij verkeerscontroles Publicatiedatum: 05-09-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft donderdag tientallen bekeuringen uitgedeeld bij twee verkeerscontroles in Dieren en Doesburg. Het VHT controleerde in de ochtenduren tussen half acht en tien op de Barend Ubbinkweg in Doesburg, waarbij vooral aandacht besteed werd aan bromfietsers. Tegen vijf bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt omdat hun voertuig opgevoerd bleek te zijn. In 40 gevallen werden bonnen uitgedeeld aan bestuurders die geen autogordel droegen. Op de Harderwijkerweg in Dieren controleerde het VHT tussen tien en twaalf uur. Daarbij werden nog eens vijf bromfietser bekeurd die met een opgevoerde bromfiets over de weg reden. Voor het rijden zonder gordel werden nog eens 15 automobilisten bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden